Hirdetés

A 30 legjobb gyűjtői kiadás - 2. rész

|

Újabb tíz csomaggal folytatjuk sorozatunkat, amik ugyancsak különösen egyedi tartalmakkal csábították el az egyszeri rajongókat.

Hirdetés

Múlt héten útjára indítottuk egész augusztuson átívelő, gyűjtői kiadásokkal foglalkozó sorozatunkat. Akkor megismerhettétek az első tizet azok közül, amiket mi a legjobbnak tartunk, de a lista még - ahogy az kevés fejszámolással kitalálható - nem ért a végére. Nem is fecsérlem tovább a szót, vágjunk bele azonnal.

1. Call of Duty: Black Ops 2 Care Package

Sok mindent lehet mondani a Call of Duty sorozatra, de kétségtelen, hogy az utóbbi években megjelent epizódok nagyon durva gyűjtői kiadásokat kaptak. A sor Modern Warfare 2 éjjellátós kiadásával kezdődött, majd a Black Ops Prestige Editionjével folytatódott, amihez egy videókamerával szerelt, dizájnjában nem túl kiemelkedő, de funkcionalitásában annál inkább említésre méltó távirányítós autót találhattunk a gyűjtői medál és a 4 extra co-op pálya mellett. Erre tett rá egy lapáttal a CoD: Black Ops II Care Package. A gyűjtői steelbook, a hanglemez, az érmék, az értékes ingame tartalom és avatarkiegészítő viszonylag hamar bekerült a sarokba, amikor a ládát kibontva egy távirányítós MD-27 Dragonfire Drone nézett vissza ránk. Persze a Call of Duty: Ghosts Prestige Editionje a maga 1080p-s fejre szerelhető kamerájával szintén nem rossz, ha kombináljuk a drone-nal, egész jó kis kémcuccot építhetünk össze.

2. Aliens: Colonial Marines Collector’s Edition

Egy egyszerű szobor csak ritkán emel ki egy gyűjtői kiadást a többi közül. Persze, a rajongóknak szól, a rajongók örülnek is, de mégsem valami olyan dolog, amit újra és újra levennénk a polcról, ami önmagában is játék. Kirakjuk valahova, nézegetjük, csodálgatjuk, aztán hozzá se nyúlunk, amíg portörlésre nem kerül a sor. Az Aliens: Colonial Marines esete viszont érdekes, ugyanis sokan úgy fogták fel, mint egy egyedi csomagolású szobrot néhány USCM dossziéval, plusz a játék. Az ára már hetekkel a megjelenés után bőven egy átlagos alapjáték ára alatt volt, voltak, akik a nagy haszon reményében bevásároltak belőle, hogy majd továbbadják valamelyik aukciós oldalon kétszer annyiért, amennyiért vették, de mivel egyelőre még nem megy ritkaságszámba, ez a terv kudarcba fulladt. Például erre is jó a gyűjtői kiadás: eladható vele olyan játék, ami egyébként fabatkát sem ér.

3. Resident Evil 6 Collector’s Edition

Véleményem szerint a legjobb marketingtermékek a ruhák és ruházati kiegészítők, ezek ugyanis általában nem végzik a szekrény mélyén. A rajongó büszkén viseli őket az utcán, abban jár rendezvényekre, gyakorlatilag úgy lesz reklámfelület, hogy még örül is neki. Már az olyan gyűjtői kiadás is ritka, amihez pólót csapnak, de a Capcom a Resident Evil 6: Collector’s Editionnel nem állt meg itt: minden vásárló gazdagabb lett egy Ivy University kapucnis pulcsival. Igaz, az avatatlan szemnek nem feltétlenül esik le, hogy a Resident Evil 6-ban megismert Tall Oaks-i oktatási központról van szó, de egy-egy játékkiállításon rendesen lehet vele aratni. A csomagban egyébként volt még egy egyedi steelbok, egy limitált kiadású emblémák, egy művészeti könyv, avatarkiegészítők és témák, az egész pedig egy Needle Bombot formázó dobozban volt átvehető. A japánok egyébként egy Leon Kenedy által is viselt bőrdzsekit és telefontokokat kaptak, de a náluk kapható Platinum Edition csak 5000 példányban került forgalomba, és 780 euróba került.

4. Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition

A Gearbox nem aprózta el, a Borderlands 2 legnagyobb gyűjtői kiadásába belepakolt mindent, ami egy piros, a játékban lootolható ládába befért. Pont annyit, ugyanis aki megvette az Ultimate Loot Chest Limited Editiont, gazdagabb lett az említett láda egy replikájával is az exkluzív steelbook, az artbook, a textil térkép, a matricacsomag, a fegyverautomatába bújtatott Marcus Bobblehead, a négy litográfia, Sir Hammerlock jegyzetei, egy Pandora lényei ID Chart és egy letölthető képregény mellett. A csomaghoz járt egy hitelességet igazoló, számozott oklevél is, biztos ami biztos.

 

A 149,99 dollárba kerülő packot már csak a Thinkgeek-exkluzív Swag Filled Limited Edition Diamond Plate Loot Chest übereli, ami 99,99 dollárért egy gyémánt berakásos lootládát, egy Goliath replika maszkot (valósat és játékbelit), Legendary tárgyak kártyáit (és a beszerzésükhöz használható kódokat), négy körözési plakátot és számos ablakmatricát tartalmazott. Az összeset elkapkodták 3 óra alatt.

5. Risen 2 Gyűjtői változat

A Risen 2 gyűjtői kiadása - amit Magyarországon sziplán gyűjtői változatként kell keresni, mindenféle flancos idegen megnevezés nélkül - minden kalózjelöltnek kötelező darab. Ha a játék nem is váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, a speciális csomag bizony jól meg volt tömve mindenféle tetszetős dologgal. A számozott fahordó, ami az egészet összetartotta, már magában is egy gyönyörű és egyedi darab, de felnyitva olyan tárgyakat tarthattunk kezünkben, mint a kalóz medál, a kalóz zászló, vagy a Jaffar (gnóm) szobor. Meg persze poszter, matricák, “így készült” DVD, miegymás. Már csak a szemfedő hiányzott, de mivel a faláb és a papagáj mellett talán ez a legklisésebb kalóz kellék, még örülünk is neki, hogy nem volt a csomagban.

6. Uncharted 3: Drake’s Deception Collector’s Edition

Egy újabb csomag, aminél nem csak a belső tartalmakra, de a külsőre is nagy hangsúlyt fektettek. Az Uncharted 3 kétségtelenül egy kiváló játék volt, hatalmas rajongótábort sikerült összefújnia, sokan szívesen azonosultak volna Nathan Drake-kel. Ez részben sikerülhetett a gyűjtői kiadásban lévő övcsattal és nyakláncra fűzött gyűrűvel, de a szoborról is könnyű volt mintát venni egy-egy beöltözéshez. Ezek, illetve a játékot tartalmazó steelbook egy utazótáskába volt rejtve, amit szívesen raknánk vitrinbe, túl jó ahhoz, hogy csak a polcon álljon.

7. Dead Space 3 Dev-Team Edition

Nagyon limitált példányszámban, de legalább PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is megvásárolható volt a Dead Space 3 legjobban megtömött gyűjtői kiadása, a Dev-Team Edition. A 160 dolláros csomag (játék nélkül 100 dollár volt) szitén egy stílusos dobozt kapott, ebbe került bele Serrano naplója, egy 96 oldalas artbook, egy 9 oldalas lapozható Data Pad, egy kb. 20 centi magas Black Marker szobor, egy PET kulacs, három retro poszter és hat retro képeslap. A kulacs azért ugyancsak egy ritka dolog a gyűjtői kiadásokban, ha valaki a Tau Volantisra uazik, feltétlenül vigye magával.

8. Saints Row: The Third Smooth Criminal Edition

A Volition a THQ kötelékében még nem volt olyan bőkezű a gyűjtői kiadásokkal, de azért nem hazudtolta meg magát, amikor a Saints Row: The Third extráinak kitalálására került a sor. Volt egy másik gyűjtői, amihez egy jó minőségű fülhallgatót csaptak (ez volt a Platinum Pack), de a Smooth Criminal Editionnel azért mégiscsak jobban lehetett vagánykodni. A teljes királysághoz kombinálni kellett a kettőt, és akkor még a legkeményebb telepi vagányok is a mi kegyeinket lesték. Volt a dobozban egy napszemüveg a Saints Row: The Third logójával, egy zenei album, egy pár mandzsettagomb, és amivel tutira meg lehetett nyerni egy bulit, egy fegyvertár formájú jégkockakészítő, amivel jéglőszereket lehetett alkotni.

9. The Witcher 2: Assassins of Kings Collector’s Edition

A CD Projekt mindig is bőkezűen bánik mind a játékosokkal, mind az újságírókkal (mi például a The Witcher 3: Wild Hunt legfontosabb jellemzőinek leírását tartalmazó dosszié mellé megkaptuk az első két játék GOG.com-os kódját, hátha nem játszottunk volna még vele), a The Witcher 2 gyűjtői kiadása is tartalmazott egyet s mást, ráadásul az ára is az elfogadható kategóriát erősítette. A Dark Edition nagytestvére az „Így készült” DVD mellett egy a játék betétdalaival tömött lemezből, egy térképből, egy stratégiai kézikönyvből, egy szabálykönyvből, egy érméből, két összehajtogatható bábuból, egy Geralt fejéről mintázott műmárvány szoborból,  egy artbookból, 5 pókerkockából, egy egyedi kártyapakliból és a hozzá tartozó szabálykönyvből, három matricából, egy Temerian Orenből, egy összehajtogatható Draugből, egy DLC-ből és egy mutatós dobozból állt. És ez a sok minden nem került többe 130 dollárnál.

10. World in Conflict Collector’s Edition

Ült a Sierra csapata egy csendes tárgyalóban, mindenki előtt papír és ceruza. Elkezdték jegyzetelni, hogy világháborús stratégiai játékuk gyűjtői kiadásába mit lenne érdemes belerakni. Egy tankmakettet? Egy csomag ólomkatonát? Háborús térképet? Netán egy artbookot a múlt fotóival? Sorra gyűrték össze a lapokat, mígnem az egyik zseni felkiáltott: „Rakjuk a játék mellé a berlini fal egy darabját!” Az ötlet persze mindenkinek tetszett, a kiadó pedig megtette a szükséges intézkedéseket, így a World in Conflict gyűjtői kiadásában hitelesítő lappal együtt tényleg megtalálható volt a ledöntött berlini fal egy darabja, amit fene tudja, honnan sikerült megszerezni. Akinek ez nem volt elég, az a The History Channel Modern Marvels: The Berln Wall nevű dokumentumfilmjében és egy kulisszák mögött DVD-ben is gyönyörködhetett, vagy felhelyezhette a limitált kiadású Creative Labs HS-390 headsetet is. Megpróbáljuk előrendelői ajándéknak megszerezni egy ledöntött Sztálin szobor maradványait, de nem ígérhetünk semmit.

Ez volt sorozatunk újabb 10 darabja, a maradék 10 legjobb gyűjtői kiadást csak a jövő héten ismerhetitek meg. Ne feledjétek, azt követően még egy extra meglepetés epizóddal is készülünk, higgyétek el, amiatt is érdemes lesz visszanézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)