Hirdetés

A Baldur's Gate 3 fejlesztői inkább a stúdiót duzzasztották, és nem a játék méreteiből vettek vissza

|

Úgy is mondhatnánk, a Baldur's Gate 3 egy hatalmas, csomókkal teli fa, amibe jó mélyen belevágta a fejszéjét a Larian Studios.

Hirdetés

A BioWare után a szerepjátékos fronton szintén bizonyított, belga Larian Studios vette át a Baldur's Gate videojáték-sorozat gondozását, és a Steamen már elérhető a harmadik számozott felvonás korai hozzáférésű változata.

Nyilvánvaló, hogy a jövőben még sok újdonsággal fog bővülni a kaland, de a fejlesztőknek már eddig is komoly kihívásokkal kellett szembenézniük, ám a szerényebb megoldások helyett nem sajnálták az időt és energiát a minél grandiózusabb élmény megalkotására.

Hirdetés

A Larian Studios atyja, Swen Vincke az amerikai IGN-nel osztott meg érdekes kulisszatitkokat a Baldur's Gate 3 fejlesztését illetően, illetve pontosabban arról, milyen erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az asztali szerepjátékos történetmesélét átültethessék egy videojátékba. A stúdió több mint egy évet töltött csak azzal, hogy felkészüljön a munkálatokra: felvettek egy csomó új munkatársat, igyekeztek megjósolni, hány szó lesz a játékban, mennyit kell majd a különböző felvételekkel szöszölni, és még azon is agyaltak, mi kell ahhoz, hogy az összes átvezetőt elkészíthessék.

A csapat nagyon félt attól, hogy kiadják a kezükből az early access verziót, mivel már ekkor is azt érezték, hogy egészen egyszerűen túl nagy a játék, a korai hozzáféréses változatban pedig csak a negatívumok és az esetleges tévedések fognak kidomborodni, a pozitívumok radar alatt maradnak. Nos, nem így történt. Bár döcögős volt a rajt, a visszajelzéseknek hála rengeteget fejlődött a Baldur's Gate 3, sőt még az eredetileg tervezettnél is sokkalta nagyobbra nőtt, komplexebbé vált. Ehhez pedig az is kellett, hogy maga a stúdió is növekedjen: az eredeti 150 alkalmazottról 400-ra ugrottak fel, magyarán közel megháromszorozták az állományt annak érdekében, hogy se a játék méreteiből, se a tervekből ne kelljen visszavenni. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nagy kihívást jelentett az is, hogy miképp ültethetnék át a játékba azt a döntési szabadságot, amit a Dungeons & Dragons ad a kalandorok kezébe. Vincke szerint nagyon fontos, hogy számítsanak a kockadobások utáni sikerek és bukások, illetve a karakterekhez kapcsolódó, fejleszthető képességek is. Ezért sem volt könnyű dolog 12 kaszt esetében elkészíteni az 5. kiadású D&D-ből származó varázslatokat és egyéb trükköket.

Rátett még egy lapáttal a dolgokra az, hogy több nyelvre kellett lefordítani a Baldur's Gate 3 elképesztő mennyiségű szövegét, és az sem volt mellékes szempont, hogy azoknak is érthető legyen a játékok, akik soha nem nyúltak még a D&D-hez. Szerencsére az early access rengeteg lehetőséget ad a játék csiszolására, amibe a közösséget is bevonhatja a Larian, így a jelek szerint sikerül majd megbirkózniuk az akadályokkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)