Hirdetés

A Batman trilógia lezárul - A Sötét Lovag - Felemelkedés Premier kritika

|

Az év legjobban várt filmjének nem könnyű - sőt valósággal lehetetlen - megfelelni, de Christopher Nolan-nek az előző két alkalommal sikerült, méghozzá maradéktalanul. Ezúttal kevésbé.

Hirdetés

Persze azt már most le kell szögeznem, hogy a Denevérember kalandjainak záróakkordja, abszolút remek befejezése a trilógiának – azt is megkockáztatom, hogy méltó – de a vele szemben támasztott gigászi elvárásoknak képtelen teljes egészében megfelelni.

Erről viszont kevésbé tehet Nolan, sokkal inkább a manapság jellemző, minél többet mutatni akaró marketing, ami a filmet körülölelő rajongással párosulva – vagyis a fanok minden infomorzsára és elméletre való ugrása – rontják az összképet, de közel se annyira, hogy romba döntse az első két résznek, vagy rendezőjének nimbuszát.

A filmtörténelem híres trilógiáiban általában a második részek, amik a leginkább emlékezetesre sikerültek (A birodalom visszavág, Terminátor 2, Keresztapa 2), és ebbe a köpenyes igazságosztó hármasa is tökéletesen illeszkedik. Az alkotók az előző résszel olyan magasra tették a lécet, hogy azt képtelenek voltak átugrani, és gyanítom, nem is próbálták...

A sötét lovag: Felemelkedés premier előtti kritikája a CineStar honlapján olvasható tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)