Hirdetés

A Bayonetta fejlesztői is át akarnak térni a live service típusú játékokra?

|

Elég konkrét tervei vannak a NieR: Automata és sok más remek alkotás mögött álló PlatinumGames vezetőjének.

Hirdetés

Léteznek olyan videojátékok, amelyeket 10, 20 vagy épp 30 óra alatt végig lehet pörgetni, és a kampányon felül leginkább csak a legelszántabb felhasználóknak nyújtanak további szórakoztató órákat.

Sokan érthető módon a fenti kategóriába tartozó címeket preferálják, ám rengeteg olyan alkotással találkozni, ami a live service modellt követi, tehát a fejlesztők hosszú évekig gyártják még a tartalmakat hozzá, és inkább már szolgáltatásként tekinthetünk az ilyen darabokra.

Hirdetés

Habár mindkettő fenti kategóriában találhatunk kiemelkedő kalandokat, a játékosok egy elég nagy része nem igazán szívleli a live service felállást, ezért is lehet problémás az, amiről a PlatinumGames CEO-ja beszélt nemrég egy interjúban. Atsushi Inaba szerinte csapata továbbra is szívesen csinálna olyan játékokat, mint a Bayonetta vagy a Sol Cresta, de a vezérigazgató úgy érzi, hogy a következő öt évben olyan változásokat fognak történi a játékiparban, amelyek miatt szükségszerű lesz a váltás.

A stúdió elvileg a korábbi játékaitól eltérő címeket akar a jövőben készíteni, Inaba pedig egészen pontosan olyan kalandokra kíván fókuszálni, amelyeket hosszabb ideig lehet szeretni és élvezni. Egy ilyen nyilatkozatba bizony nem nehéz belelátni azt, hogy a PlatinumGames is jobban rá szeretne állni a live service modellre a jövőben.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Szerencsére azért úgy tűnik, hogy idén még nem hagyják el a srácok a régi irányvonalat, hiszen valamikor 2022-ben befuthat a Bayonetta 3. Aztán persze ott van még Hideki Kamiya rejtélyes alkotása, a Project G. G. is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)