Hirdetés

A BioShock alkotója egy új open world játékon dolgozik

|

Ken Levine, az Irrational Games társalapítója szerint kezdenek kihalni az A kategóriás, lineáris, egyjátékos élményre fokuszáló játékok. Ő is inkább open world játékon ügyködik.

Hirdetés

Ken Levine új projektéről vajmi keveset lehet tudni (azt leszámítva, hogy valószínűleg FPS lesz), viszont azt elárulta, hogy egy kisebb méretű open world játékra számítsunk. Úgy jutott erre a döntésre, hogy sokat gondolkozott miként lehetne megnövelni az újrajátszhatóságát egy narratív játéknak.

"Az A kategóriás egyjátékos, epikus játékok kezdenek eltűnni. Olyan játékok, mint a BioShock. Egyre kevesebb készül belőlük" - magyarázta Levine - "A valódi ok az, hogy nagyon drága ilyen játékot készíteni, és persze a játékosokra is gondolok, akik hangosan és tisztán kijelentik, hogy ha kifizetnek 40, 50 vagy 60 dollárt, akkor olyan élményt akarnak, ami többet bír 10-12 óránál. Elég nagy kérés valakitől, hogy ennyit kifizessen."

Elméletben az Irrational Games utolsó játéka a BioShock Infinite volt, de még a 2K kiadónál vannak, szóval nem lenne váratlan, ha valamikor a jövőben bejelentenének egy új BioShock játékot. Levine pedig a régi veteránokkal állt össze, hogy összehozzanak egy új címet.

"Amikor befejeztük a BioShock Infinite-t, elkezdtünk egy kísérletet, aminek lényege az volt, hogy hogyan is alkossunk egy olyan narratív játékot, ami olyannak érződik, mint a régebbi játékaink, de legyen újrajátszható, legyen nagyobb, és reagáljon a játékosokra" - fejtette ki Levine. "Úgy legyen újrajátszható, hogy lehetőséget adunk a játékosnak, hogy többféle úton közelíthessék meg a problémát és hagyjuk nekik a felfedezés örömét. Ez nem egy egyszerű."

Még a nevét se tudjuk a készülő játéknak, de a megközelítés világos. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e ilyen játékot megálmodni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)