Hirdetés

A Blizzard alaposan megfejné a The Burning Crusade Classic játékosait, a közösség nem örül

|

A felháborodás jelen esetben talán érthető is, hiszen még egy aprócska funkcióért is annyit kell fizetni, amennyiből kijönne egy teljesen másik játék.

Hirdetés

Nyáron tovább bővül a klasszikus kalandokat kínáló World of Warcraft Classic, és megérkezik hozzá a népszerű MMO első, eredetileg 2007-ben megjelent kiegészítője, a The Burning Crusade, így ismét egy csomó régi-új tartalomra számíthatunk. Ráadásul a Blizzard azokról a játékosokról sem feledkezik meg, akik inkább a játék eredeti, vanilla kiadásában kalandoznának tovább, így olyan szerverek is elérhetőek lesznek majd, amelyek a játék ezen verzióját támogatják.

Sőt, május 18-tól kezdve még arra is lesz lehetőség, hogy a jelenlegi karaktereinket klónozzuk, így az egyik szerveren elutazhatunk velük Outlandre, míg egy másikon maradhatunk a vanilla Azeroth-on. Ez alapvetően egy tök jó ötlet, ám van egy elég nagy hátulütője, méghozzá az, hogy a Blizzard 35 dollárt kér el ezért a szolgáltatásért, ami azt jelenti, hogy - adóval együtt - több mint 12 ezer forintot kell kiperkálnunk azért, ha a játék mindkét verzióját élvezni szeretnénk ugyanazzal a karakterrel.

Hirdetés

A játékosok egy része nem is fogadta kitörő örömmel a stúdió árazását, a Redditen például többen is elégedetlenségüket fejezték ki, és nem mindenki fogalmazott túl finoman. Jelen esetben egyébként még jogosnak is tekinthető a felháborodás, hiszen már az is elég furcsa dolog, hogy egy ilyen funkcióért pénzt kér a csapat, a magas árazás pedig már csak hab a tortán; nem beszélve arról, hogy ez az összeg sokakat eltántoríthat a klónozástól, aminek az lehet az eredménye, hogy alaposan kiürülnek majd az új Classic szerverek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A jelek szerint pedig a Blizzard nemcsak a fenti funkcióval kívánja megszerezni a felhasználók pénzét, ugyanis másra is költhetünk majd. A Burning Crusade Classic eléréséhez alapvetően elég lesz, ha van aktív előfizetésünk vagy játékidőnk, de ha valaki szeretne extrákat, akkor érdemes lesz kinyitnia a pénztárcáját. A pre-patch megérkezésének napjától, vagyis május 18-tól kezdve elérhető lesz egy Dark Portal Pass nevű apróság, amivel fiókonként egy karaktert felturbózhatunk 58-as szintre, kivéve blood elfeket és draenei-okat. Ez a szolgáltatás 39,99 dollárba, vagyis közel 15 ezer forintba kerül.

Itt pedig még nincs vége a történetnek, ugyanis elérhető lesz egy Deluxe Edition is, ami tartalmazza az előbb említett Passt, illetve a megvásárlásával kapunk játékbeli jóságokat, köztük két mountot, illetve tartalmaz 30 nap játékidőt is. Ezért már 69,99 dollárt, azaz nagyjából 25 ezer forintot kell kifizetnünk.

Kétségtelen, hogy rengetegen várják már a Burning Crusade Classic megjelenését, ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a Blizzard nem éppen pénztárcabarát húzásai sok embert eltántorítanak a régi-új kalandoktól. Nyilván valamelyest javít a helyzeten, hogy a fenti tételek opcionálisak, ám a klónozás ára alaposan keresztbe tehet azoknak, akik esetleg a játék eredeti verzióját sem szeretnék hátrahagyni.

Szerintetek jogosan háborodtak fel a játékosok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)