Hirdetés

A britek nem hiszik el a Microsoftnak, hogy a Switchen is elfut a Call of Duty

|

Hiába bratyiznak a redmondiak a Nintendóval, a brit versenyhatóság szívét nem sikerült meglágyítaniuk.

Hirdetés

Több mint egy évvel az üzlet bejelentése után még lényegében sehol sem tart az Activision Blizzard felvásárlása, miután az amerikai, a brit és az EU-s versenyhatóságok is ellenzik a Microsoft tervét. A huzavona azon megy, hogy a redmondiak vajon elvágják-e a rivális platformokat az Activision szárnyai alá tartozó nagy franchise-októl, főként a Call of Dutytól, ami az ellendrukkerek szerint elég lenne ahhoz, hogy az Xbox gyártója tisztességtelen előnyhöz jusson a konzolos piacon.

A Microsoft nemrég azzal próbált jó pontokat szerezni, hogy szerződésben garantálta a Nintendónak és a GeForce Now felhőszolgáltatás mögött álló Nvidiának az aktuális Call of Duty-epizódokhoz való hozzáférést. A jelek szerint azonban a brit versenyhivatalt, a CMA-t (Competition and Markets Authority) ez sem győzte meg.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság versenyhatósága nemrég hozta nyilvánosságra az előzetes szakvéleményét, amelyben erős kételyeit fejezte ki annak kapcsán, hogy teljes értékű Call of Duty-élményben részesülhet a japán cég jelenlegi konzolja, a Nintendo Switch. A CMA "bizonyítékokat látott rá", hogy a nagy lövöldözős játékok nem futnak olyan jól a Nintendo konzoljain, méghozzá azok "technikai különbözősége" miatt.

Egy "harmadik fél" továbbá készségesen felhívta rá a versenyhatóság figyelmét, hogy az ilyen látványban erősebb címek gyakran a PlayStationt és az Xboxot célozzák, a Switchre való portolásuk pedig jelentős grafikai kompromisszumot, vagy felhőszolgáltatások alkalmazását igényli. Márpedig az ősöreg Nvidia Tegra X1/+ processzort használó Switch esetében az utóbbi megoldás a valószínűsíthető a Call of Duty kapcsán, hiszen már több AAA játék is felhős formában jelent meg a gyengécske hibrid konzolon.

"Úgy véljük, hogy jelenleg jelentős különbségek vannak a felhőalapú és a konzolokon futó játékok között (pl. internetkapcsolat szükségessége a felhőalapú játékszolgáltatásokból származó játékok streameléséhez). Emellett az, hogy a Switch képes lenne csatlakozni egy harmadik féltől származó felhőalapú játékszolgáltatóhoz, nem teszi az Xbox és a PlayStation közelebbi vetélytársává."

- áll a jelentésben, amely alapján elmondhatjuk, hogy a CMA szerint nem lenne kiegyenlítettebb a konzolpiac a Nintendóval kötött egyezségtől.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Azt ugyanakkor nem árt megismételni, hogy a Microsoft nem konkrétan a Switchre írta alá a 10 évre szóló szerződést, így egy később megjelenő, erősebb hardveren már nem teljesen elképzelhetetlen a COD natív futtatása.

A redmondiak egyébként korábban a Steam áruháznak és a Sonynak is beígérték, hogy még éveken át szállítani fogják az aktuális Call of Duty epizódokat, a CMA viszont  továbbra is úgy látja, hogy nagy a kockázata annak, hogy az üzlet révén hátrány éri a playstationös közönséget, s ezzel torzul a verseny a konzolok piacán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)