Hirdetés

A BSA kifarolt a kalózok elleni hajtóvadászatból

|

A Business Software Alliance bejelentette, hogy mégsem támogatja az amerikai online szerzői jogi törvénytervezetet. Már nekik is durva volt...

Hirdetés

Az amerikai szenátus előtt álló Stop Online Piracy Act (SOPA) célja alapvetően nemes, de kivitelezése elég kemény: lehetővé tenné az hatóságok számára, hogy elkobozzák a jogsértő tartalmakat közlő vagy megosztó weboldalak internetes domainjeit; a javaslatot nyilvánosságra kerülése óta számos jelentős piaci szereplő, köztük a Google és a Facebook is hevesen támadta.

A BSA azzal indokolta pálfordulását, hogy a SOPA-ban megfogalmazott szabályozás túlságosan erős jogosultságokkal ruházná fel az állami felügyeleti és végrehajtó szerveket. „Fontos és indokolt kétségek merültek fel a törvénytervezettel kapcsolatban. Legfontosabb célja az lenne, hogy a legelvetemültebb bűnözőket büntesse. Jelenlegi formájában azonban másokat is magával sodorhatna" - írta a szervezet blogján Robert Holleyman, a BSA elnök-vezérigazgatója.

Ha kíváncsi vagy a fordulatos felhajtás további részleteire, akkor a Computerworld cikkét olvasd végig, érdemes.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)