Hirdetés

A Bungie is fontosnak érezte, hogy megszólaljon az Activision botrány kapcsán

|

Az Activision-Blizzard korábbi partnereként a Bungie is fontosnak érezte, hogy kiálljon azok mellett, akikkel rosszul bánnak a játékiparban.

Hirdetés

Miután a Halo-játékok kapcsán a Bungie-nál úgy érezték, túlságosan megkötötte a kezüket a Microsoft, különváltak addigi anyacégüktől és az Activisionnel állapodtak meg, hogy együtt hozzanak létre egy új, ütős sorozatot, amiből a sokunk életét megrövidítő Destiny lett.

A washingtoni stúdió 2019-ben szakított a kiadóval, ennek ellenére nem hagyhatták szó nélkül a cégcsoportot érintő, a Blizzard felől induló botrányt - még ha nem is nevezték nevén a céget.

Hirdetés

A stúdió egy hosszas Twitter-üzenetben igyekezett biztosítani a rajongóit, hogy ugyan az ő házuk táján is fordultak már elő komoly problémák, a Ubisofttal, vagy az Activision-Blizzarddal szemben ők egyáltalán nem söprik szőnyeg alá a munkahelyi zaklatással kapcsolatos panaszokat. Az eredeti üzenetsort a lenti Tweetre kattintva megnézhetitek, de ez alatt le is fordítjuk nektek teljes egészében a Bungie üzenetét.

"A Bungie arra épül, hogy erőt és hatalmat adjunk az embereknek, függetlenül attól, hogy kik ők, honnan származnak, vagy milyennek vallják magukat. Felelősségünk elismerni, reflektálni rá, és amit csak lehet, megtenni, hogy az iparágunkban meglévő, zaklatás, elnyomás, és egyenlőtlenség kultúrája ellen. Felelősségünk, hogy biztosítsuk, ezt a fajta viselkedést nem toleráljuk semmilyen szinten a Bungie-nál és sose bocsátsuk meg, vagy söpörjük a szőnyeg alá. Ugyan az eheti hírekben megjelent beszámolókat nehéz olvasni, reméljük, igazságtételhez, elszámoltathatósághoz és tudatossághoz vezetnek majd. Nálunk, a Bungie-nál zéró toleranciával állunk ahhoz a környezethez, ami támogatja ezt a fajta toxikus kultúrát és elkötelezettek vagyunk, hogy eltávolítsuk, aki így viselkedik, és megvédjük azokat, akik veszélyben vannak".

"A nők, színesbőrű emberek és alulreprezentált közösségek nem nyernek semmit abból, hogy újraélik a traumájukat. Hiszünk nekik, mikor előállnak a zaklatásról és visszaélésekről szóló beszámolóikkal. Nem teszünk úgy, mintha a Bungie tökéletes lenne és senki nem tapasztalt volna zaklatást, amíg itt dolgozott, de az ilyet nem toleráljuk és nyíltan szembenézünk a problémákkal. És továbbra is minden nap azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. A célunk, hogy tovább javítsuk az élményét mindenkinek, aki a Bungie-nál dolgozik és megtegyük a ránk eső részt abban, hogy a játékipar befogadóbb és inkluzívabb legyen." - szól a stúdió közleménye.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A nyilatkozattal semmilyen konkrét, a stúdiót ért vádra nem reagált a Bungie, ami immár teljesen önállóan foglalkozik a Destiny 2 bővítményeinek készítésével és kiadásával. Ám mivel kilenc évig álltak kapcsolatban az Activisionnel, aminek a nevét alaposan besározza a zaklatási botrány, nem meglepő, hogy távol szeretnék magukat tartani ettől a fajta munkahelyi kultúrától.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)