Hirdetés

A Burnout szellemi örököse, hordozható Nintendo NX és még több Pokémon GO - mi történt a héten?

|

Aki már kezd kikészülni az évek óta nem látott intenzitással tomboló pokémon-mániától, annak rossz hírem van, még az e heti összefoglalóban is akadnak a mobilos feldolgozáshoz kapcsolódó hírek.

Hirdetés

Régen talán még volt igazságtartalma annak a sztereotípiának, hogy nyáron semmi nem történik a játékvilágban, de manapság akármennyire keresem (még a szemüvegem is felvettem), nem találom azt a híres neves pangást még július végén sem. Így ismét egy eseménydús hetet foglalhatunk össze - sokak bánatára nem kevés pokémon-kötődésű hírrel.

A zsebszörnyek olyannyira ott vannak mindenhol, hogy még a Hype-ba is beszivárogtak, de azért bőven akadt szó heti videós hírműsorunkban másról is, így Pikachu-fóbiás nézőknek is abszolút ajánlott a videó megtekintése.

A hét legjobb híre

A nagy stúdióevő hírében álló Electronic Artston jó néhány korábbi széria folytatását szokták számon kérni a rajongók, amik közül az egyik leggyakrabban visszatérő panasz, hogy évek óta még csak pletykákat sem hallottunk egy új Burnout-játékról. Viszont akik ezt a fajta autóversenyt kedvelik, a jövőben talán nem a Criterion, hanem a stúdióból kiszállt alapítók új csapata, a Three Fields Entertainment jóvoltából kaphatnak kézhez egy igazán nekik tetsző játékot. Míg a brit csapat első játéka nem lett hatalmas siker, a héten elárulták, hogy a következő projekt bizony egy autós játék lesz, ettől pedig rögtön beindult a szívverésünk.

A hét legrosszabb híre

Nagy sokszor hittem már, hogy túl vagyunk a videojátékok és a különböző erőszakos viselkedésformák kapcsolatát boncolgató boszorkányüldözéseken, de a héten sajnos ismét csalódnom kellett. A Counter-Strike: Global Offensive esport-közösségének szinte biztos, hogy semmi köze sincs az utcai lövöldözésekhez, de ez nem tartotta vissza az egyik ligát közvetítő német tévécsatornát, hogy levegye műsoráról a szezon utolsó mérkőzését. Talán ebben a külső nyomásnak is szerepe lehetett, de ettől nem lesz kevésbé szomorú ilyen maradi gondolkodásmódról olvasni.

A hét legmeglepőbb híre

Az egyszeri gamer azt gondolná, a játékipar néhány évtizedes története alatt kialakult egy olyan üzletemberekből álló réteg, akik értenek is egy kicsit a területhez, vagy legalább egy kicsit is odafigyelnek arra, amit csinálnak. A héten viszont tökéletes bizonyíték érkezett ennek az ellenkezőjére, ugyanis sokan csak most vették észre, hogy a Nintendo csak résztulajdonosa a Pokémon GO kiadójának, amit rögtön meg is sínylett a cég részvényeinek értéke. Gyönyörű munka.

A hét legkevésbé meglepő híre

A játékosok lusták és csalni akarnak egy népszerű játékban? Hisz ilyen még sosem történt! Először a játéktörténelemben a Pokémon GO játékosai nem hogy átverték a rendszert a játék szabályait megsértve, de még automatizálták is az ismétlődő és ezért nem mindig izgalmas feladatokat. Mi jöhet ezután, DLC-t találunk egy játék lemezén?!

A hét legjobb másvilág híre

A múlt hétvégi Comic Con utózöngéi között is akadt jó néhány király hír, amiknek hála a Másvilág rovatunk is felpezsdült, de talán a legtöbben annak örültek, hogy élőszereplős sorozat készül a Life is Strange sztorija alapján. Bár az idővisszatekerős mechanizmust  és a sok elágazást nehéz lesz egy lineáris médiumban ábrázolni, remélhetőleg a tévés feldolgozás még több rajongót szerez a Dontnod játékának, amit abszolút megérdemelnek.

A hét legrosszabb másvilág híre

Nézzétek el nekem, de ebben a szekcióban ki fog ütközni az összefoglaló szubjektív jellege. Ugyanis akármennyire imádtam az első három Halálos iramban filmet, a nyolcadik rész forgatásáról kiadott legújabb videó annyira távol áll az eredeti koncepciótól, hogy már feldühíteni is csak alig tud. Pedig látszik, hogy a készítők próbálnak túltenni magukon páncélozott járműves üldözésekkel és az égből hulló autókkal, de ennek ellenére ez a Dom Toretto már nem tud sok újat mutatni. Persze aki még mindig élvezi a szériát, attól ezúton is elnézést kérek, de ezt ki kellett adnom magamból. A készítők meg valószínűleg ezt gondolják a hozzám hasonló utálkozókról:

A hét videója

A héten sem volt hiány vicces videókból, a Razer például szándékosan gagyi bandaháborúvá változtatta a Pokémon GO-t, a Deus Ex: Mankind Divided készítői pedig minél több emberrel próbálták kimondatni, hogy Day of Sex. De a legjobb videó a héten mégis egy komolyabb alkotást választanék, ugyanis ahhoz képest, hogy mennyire jók a World of Warcraft kiegészítői előtt kiadott animációs rövidfilmek, nem nézik meg őket túl sokan a GSO-n. Pedig a héten kiadott epizód Khadgar főszereplésével is elég menő lett.

A hét pletykája

Ugyan egy pletykánál megalapozottabb az infó, hogy a Nintendo NX egy elég különleges kézikonzol lesz, a gyártó egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket, így korai lenne kész tényként kezelni a konstrukciót. A Eurogamer forrásai ennek ellenére elég meggyőzőek, hiszen még jó néhány technikai részletről is beszámoltak.  Talán a koncepció némileg csalódást okoz azoknak, akik egy igazán erős otthoni konzolban reménykedtek, de még akár pozitív csalódás is lehet az új gép.

A legnagyobb WTF a héten

Meghökkentő pillanatokból nem volt hiány a héten, ott volt például az a játékos, aki egy bőven VR-kompatibilis PC árát csengette ki, hogy hamarabb játszhasson a No Man's Sky-jal, ahogy értetlenül álltunk a szülők döntése előtt is, akik pokémon-neveket adtak gyermekeiknek. Olyan kiadóról sem hallunk minden nap, akik egyszerűen elfelejtik megjelentetni a rájuk bízott játékot, de a pálmát az a férfi vitte el, aki szerint a Nexonnal szemben megfogalmazott kritikáit a legjobban úgy juttathatná el a kiadóhoz, ha egy kocsit vezet a cég irodájának előterébe. Mi csak az alábbi kérdést tennénk fel mind a négy sztori főszereplőinek:

Ryan Reynolds But Why?

Ez volt erre a hétre a GSO, de néhány óra múlva ismét egy csodás hétnek kezdünk neki, úgyhogy ne menjetek nagyon messzire és ne felejtsétek: "Szerezd meg hát mi...", ja nem, "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)