Hirdetés

A Capcom egy rejtéllyel hangol minket a Resident Evil 4 remake-re

|

A Capcom Spotlight előtt még elmerülhetünk a felújított Resident Evil világában.

Hirdetés

HP már volt olyan szerencsés, hogy megtekinthetett több mint 17 percet a Resident Evil 4 remake játékmenetéből, amelyből ugyan még nem tudott levonni komoly következtetéseket, de az ízelítő alapján úgy tűnik, hogy a megszépített játék pont olyan, mint ahogy szeretnénk emlékezni az eredetire.

Lehet, hogy hamarosan már nemcsak a sajtó, hanem bárki belenézhet majd a gameplay-be, ugyanis a Capcom saját online streamet tart március 9-én éjszaka, hazai idő szerint 23:30-tól, amelyen sok más játéka mellett szerepet szán a Resident Evil 4 remake-nek. A rajongókat viszont addig is hangulatba akarja hozni, ezért elindult egy afféle vírusmarketing a Redditen keresztül. 

Hirdetés

Egy alternatív valóságra épülő játékról (alternate reality game, ARG) van szó, amelyben a való világba helyezve élhetünk át és alakíthatunk egy narratívát. A Resident Evil 4 remake ARG esetében a Resident Evil subredditen jelent meg egy poszt "Baby Eagle is missing" címmel Greene ügynöktől, aki arra szólít fel, hogy segítsünk megtalálni egy kislányt - feltehetően az elnök lányát, Ashley Grahamet, ami komoly jelentőséggel bír a Resident Evil 4 sztorijában.

A kutakodást egy erre a célra létrehozott honlapon keresztül végezhetjük, dokumentumokat és fényképes bizonyítékokat kell megvizsgálnunk, majd a továbblépéshez helyes választ kell adnunk. Két válasz megadása után a rendszer attól tájékoztat, hogy másnap jön a következő tájékoztatás, szóval valószínűleg a Capcom Spotlightig folytatódik a nyomozás. 

Az ARG-nek köszönhetően már a történet kezdete előtt bekapcsolódhatunk a Resident Evil 4 remake eseményeibe, és szerencsére a megjelenés sincs messze, hiszen március 24-én már jön is PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)