Hirdetés

A Capcom eltávolított egy dolgot a Street Fighter II-ből, hogy ne legyen sértő

|

Sok-sok év után kikerült egy elem E. Honda arénájából, amit egyesek problémásnak találhatnak.

Hirdetés

Nemrég megjelent Nintendo Switch-re a Capcom Arcade Stadium, ami valójában egy játékgyűjtemény, telis-tele klasszikus árkádjátékokkal, vagyis főként azon játékosok figyelmét kötheti le, akik imádják a retró dolgokat. A csomagban megtalálható a Street Fighter II, illetve annak két újabb változata is, és nem kellett sok idő ahhoz, hogy kiderüljön, a Capcom bizony eszközölt egy elég szembetűnő változtatást a játék egyik pályáján.

Hirdetés

E. Honda fürdős arénája kétségtelenül a Street Fighter II egyik ikonikus helyszíne, ahol számos alkalommal összecsaptak már a játék bunyósai, viszont a Capcom friss gyűjteményébe picit máshogy került bele. Az eredeti verzióban ugyanis a háttérben lévő falon jól látható a Japán Birodalmi Hadsereg zászlaja, ami a felkelő napot ábrázolja, és manapság elég problémás szimbólumnak számít, főleg Ázsiában.

A jelek szerint ezzel a Capcom is tisztában van, mivel a csomagban lévő játék pályájáról egész egyszerűen eltűnt a felkelő nap, és olyan a fal, mintha szimplán csak átfestették volna.

Egyébként nem ez az egyetlen változás a régi-új Street Fighter II-ben, mivel a hongkongi Fei Longhoz már Kína zászlaja tartozik. Érdekességképpen érdemes megjegyezni, hogy ezzel szemben Zangief még mindig a Szovjetunió színeiben harcol.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)