Hirdetés

Durva kontrollerek, VR, és egy sapka - a CES 2015 legizgalmasabb újdonságai

|

Lezajlott az év egyik legnagyobb elektronikai expója, a CES 2015amelyre idén is rengetegen voltak kíváncsiak. Lássuk, mivel leptek meg minket az egyes gyártók.

Hirdetés

A Consumer Electronics Show, vagy ahogy a legtöbben hívják: CES az év első, de egyben egyik legfontosabb rendezvénye, ahol mindenki talál magának érdekességet, legyen fiatal gamer, idősebb tévénéző, mobilos guru vagy háztartásbeli anyuka. 

Sajnos mivel a hatalmas rendezvényt idén sem Pomázon, hanem Las Vegasban tartották, személyesen nem tapizhattuk meg a rengeteg kütyüt és sztárt (merthogy ide olyan arcok is ellátogatnak, mint mondjuk Shaquille O'Neal), de igyekeztünk naprakészek maradni a bejelentéseket illetően.  Ha visszaemlékszünk a tavalyi évre, a Steam Machine prototípusokat épp ezen a rendezvényen leplezték le, így várható volt, hogy mi játékosok is kapunk majd valamit ebben az évben is.

A várakozásoknak megfelelően érkeztek is a bejelentések szép sorjában, mobilos, PC-s és konzolos vonalon is. A sort az Nvidia új processzora, a Tegra X1 nyitotta, amely brutális számítási teljesítményre képes, a jövőben pedig nem csak az otthoni szórakoztatásban, hanem autók fedélzeti számítógépében is felhasználják majd.

Kontrollerek terén sem volt hiány, és bár a Steam Controller kimaradt (a jelek szerint a GDC-n adják majd át a végleges változatot), azért így is találkoztunk néhány érdekes darabbal. A legfigyelemfelkeltőbb minden bizonnyal a Mad Catz L.Y.N.X. volt (a gyártó egyébként egy új egeret is bemutatott), de a Mortal Kombat X-hez készülő egyedi kontrollerre sem lehet panaszunk, a verekedős játékok szerelmesei biztosan kedvüket lelik majd benne. A Razer sem jött üres kézzel, a Sevral névre keresztelt kontroller mellett bemutatták a Turretet is, ami nem más, mint egy lapboard (ölben használható billentyűzet) és egy egér kombinációja.

A perifériák nem önállóan érkeztek, bemutatkozott a Forge TV, a Razer új mikrokonzolja is, amellyel nem csak Androidos játékokat futtathatunk, de akár a PC-nkről is streamelhetünk játékokat. A gyártó egy nyílt forráskódú VR szemüveggel, a nem túl kreatív nevű OSVR-ral szeretne kiharapni egy szeletet az Oculus Rift tortájából, azonban jobb, ha felkötik a gatyát, mert a Glyph is pontosan erre készül.

A Sony bejelentette azt is, hogy a készülő Tony Hawk's Pro Skater játék PlayStation 4-re biztosan megjelenik, és bár egyelőre nem tudni, hogy a kifejezetten innovatív 3DRudder segítségével irányíthatjuk-e a játékot, ez mindenképp egy olyan dolog, amin a fejlesztőknek érdemes elgondolkodni.

Az Acer egy 144 Hz-es, G-sync képes IPS monitorral borzolta a kedélyeket, de a hardveres piac egyébként is elképesztően élénk volt az expón. az MSI külső videokártyás notebookjához azért az Alienware legújabb hordozható gépének is lesz egy-két szava, és bár golyóálló sapkára a szobánk biztonságában valószínűleg nem lesz szükség, paranoiás gamerek csak ebben menjenek az utcára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)