Hirdetés

A Civilization IV egyik zenéje Grammy díjra lett jelölve!

|

Talán névről kevesen ismerik a kiváló komponistát, de most sokan megismerik majd.

Hirdetés

Christopher Tin két Grammy jelölést is kapott. Egyiket bemutatkozó albumáért, másikat pedig a Baba Yetu című Civilization IV zenéért.

Ez az első eset, hogy Grammyra jelöltek egy olyan dalt, amelynek köze van videójátékokhoz! Gratulálunk!

A Baba Yetu a Civilization IV nyitótémája és a Soweto Gospel Choir segítségével készült.

A kategória, amelyben a Baba Yetut nevezték a "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalists", azaz az énekeseket kisérő legjobb instrumentális hangszerelés kategóriája - a dal 2005-ben jelent meg, azóta annyira népszerű kezd lenni, hogy több, mint 1000 (!) élő koncerten hangzott el különböző kórusoktól.

Emellett ez a dal sokszor elhangzott már élő videójáték-zene koncerteken is. természetesen a Baba Yetu szerepel Tin bemutatkozó albumán, amely címe Calling All Dawns, amely a Best Classical Crossover Album (Legjobb klasszikus elemeket is tartalmazú lemez) kategóriában került nevezésre.

Az 53. Grammy nyerteseit február 13.-án tudhatjuk majd meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)