Hirdetés

A CNN szerint a videojátékok segítenek gyilkossá válni

|

James Eagan Holmes ámokfutása rettenetes dolog, ami 12 ember halálát okozta. A CNN szakértője szerint a videojátékoknak is köze van ehhez az esethez.

Hirdetés

Mindamellett, hogy együtt érzünk a gyászolókkal, nem tudunk szó nélkül elmenni a CNN szakértője, Pat Brown mondatai mellett, aki újra előkapta a kalapból a játékokat, mint a szörnyűség bekövetkeztének egyik forrását. "Sok időt töltött a lakásában, valószínűleg egyik videojátékot a másik után játszva, és csak tüzelt, tüzelt, tüzelt...Valószínűleg Facebookon is többen meg fogják ezt erősíteni, hogy sokat játszott... Nem azt mondom, hogy a játék gyilkossá tesz, de segít abban, hogy olyan tudati állapotba hozzon, ami gyilkoláshoz vezethet."

Az esettel kapcsolatban számos cikk és elemzés látott napvilágot a tragédia óta eltelt rövid időszak alatt, és talán az egyik legjobb a Denver Post írása, amit érdemes elolvasni. Ugyanakkor azt is érdemes megemlíteni, hogy azok, akik ismerik a gyilkost, egyszer sem beszéltek a játékokról a téma kapcsán. Tény, hogy szörnyű és megdöbbentő ami történt, de a játékok helyett inkább azt kellene megvizsgálni, hogyan rendelkezhetett Holmes egy Smith & Wesson M&P 15-tel, Remington 870-nel, és egy Glock .40-nel. Persze, ez a szabad országban lehetséges, de akkor is marad a kérdés, hogy miért lehet ilyen könnyedén 6.000 darab lőszert vásárolni az interneten, ahol csak egy papirost kellett csatolnia, hogy elmúlt 21 éves, büntetlen előéletű, nincsenek mentális problémái, és nem rúgták ki a seregből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)