Hirdetés

A Control kezdi a kavarást: eddigi verziói nem frissülnek ingyen next-gen konzolokra

|

Noha a Control biztosan érkezik Xbox Series X-re és PlayStation 5-re, azok is meg kell vegyék az új verziót belőle, akik esetleg korábban már megvásárolták a kalandot. És ez rosszat sejtet.

Hirdetés

Rengeteg fejlesztő és kiadó jelentette be az elmúlt időszakban, hogy a legutóbbi generációváltással ellentétben, idén nem szeretnének dupla pénzeket elkérni a játékosoktól, hogy azok a következő generációs gépeken is játszhassanak már megvásárolt játékaikkal. Így tehát rengeteg remek cím kap majd egy ingyenes frissítést, minek köszönhetően a PS4-re vagy Xbox One-ra megvásárolt címeinket könnyedén átvihetjük PS5-re vagy Xbox Series X-re, kicsinosított grafikával. Azonban a tavalyi év nagy meglepetése, a Control nem tartozik ezek közé, valakinek muszáj volt belebrunzolnia a béke medencéjébe.

Hirdetés

A Remedy legújabb kalandját kiadó 505 Games nemrég jelentette be, hogy a játék jelenleg elérhető verziójához nem érkezik ingyenes frissítés az új konzolokra. Ehhez a hírhez gyorsan hozzáfűzték azt is, hogy hamarosan érkeznek egy Ultimate kiadással a Controlhoz, mely tartalmazza az alapjátékot - egyelőre úgy tűnik változatlan formában - és a két kiegészítőt; a Foundationt és a hamarosan megjelenő, Alan Wake Expansiont is. Mindezért 40 dollárt kérnek majd el.

Azt egy ideje tudjuk, hogy a Control jön a karácsonyi szezonban megjelenő konzolokra, de meglehetősen vegyes érzelmeket szül, hogy azt újra megvásároltatják a közönséggel az új platformra. Mindenesetre akik esetleg a jelenlegi konzolokra vásárolják meg az Ultimate verziót, azoknak már jár az ingyenes frissítés a next-gen gépekre is.

A visszafele kompatibilitásnak hála valószínűleg a jelenlegi változatok tulajdonosai is képesek lesznek játszani a Controllal PS5-ön és Xbox Series X-en, de aki egy kicsinosított változatra vágyik, az a jelek szerint nem ússza meg, hogy újra megvásárolja a Remedy alkotását. Sajnos nincs egységes üzletpolitika ezen a téren, várhatóan jönnek még a Remastered kiadások bevételkiesését elfogadni nem tudó kiadók hasonló ötletekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)