Hirdetés

A Crusader Kings 3 következő frissítése után versekkel is kínozhatunk embereket

|

A Paradox Interactive újraértelmezi a költészet hatását.

Hirdetés

Kevés dolog van, amit uralkodóként nem tehetünk meg a Crusader Kings 3-ban. Elvennénk a saját lányunkat? Semmi akadálya. Gyakorló kannibálként elmajszolnánk a pápát? Hajrá! Bosszúból tömlöcbe dobatnánk azt, aki sandán tekintett ránk? Már nyílik is a zárka ajtaja. Nincs ez másként a kínzási és kivégzési módszerek esetében sem, a paletta pedig hamarosan új opcióval fog bővülni. 

A Paradox Interactive népszerű stratégiai játékának következő frissítése ugyanis sok más mellett azt is lehetővé fogja tenni, hogy előhívjuk a bennünk szunnyadó bárdot.

Hirdetés

A Crusader Kings 2 Poet traitjének továbbgondolása átdolgozott statisztikákat, karakterinterakciókat és ami a legfontosabb, véletlenszerű versgenerálást eredményez. A költemények úgy születnek, hogy egy adott témát kombinálnak az öt témakör (romantika, örökség, gyász, viszály, inkompetencia) egyikével, lehetővé téve a karakterek számára az események befolyásolását egy-két rímes-rémes mondókával. Íme egy Paradox-féle példa a random szerzeményekre: 

A verselés a diplomáciában is segítségünkre lehet, a költői beállítottságú karakterek poémákat küldhetnek szét a kapcsolatok javítása érdekében, de az eredmény a témától függ. Persze újonnan megszerzett trubadúr-készségeinket nem csupán békés célokra használhatjuk fel: legvadabb műremekeinkkel akár terrorizálhatjuk is a tömlöcbe vetett embereket, ám hasonlóan a többi kínzási módszerhez, ez is hatalmas stresszel jár. Mármint az elkövetőnek is. 

A költészet a Crusader Kings 3 közelgő, 1.3-as update-jével fog bekerülni, csakúgy, mint egy új játékmechanika, a tél, valamint számos egyéb apróság (mint a pápa kalapjának viselése). A patchet a stratégiai játék első jelentősebb DLC-je fogja kísérni, amelyet egy Paradox Insider livestream részeként fog leleplezni a fejlesztőcsapat a Twitchen, hazai idő szerint március 13-án, 20:00-tól. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)