Hirdetés

A Crystal Dynamics magához vette a Tomb Raider széria irányítását

|

És nem csak Lara Croft kalandjai, de más közkedvelt címek felett is bábáskodik. Igen, a Legacy of Kain rajongók is reménykedhetnek talán végre.

Hirdetés

Pár hónap alatt nagyot fordult a világ azokkal, akik követik a Tomb Raider franchise sorsát. Miközben az MGM hagyta elveszni a filmes jogokat és így Alicia Vikander sem bújhat többé Lara Croft bőrébe, a videojátékos vonalon is történtek gyökeres változások. A Crystal Dynamics még áprilisban jelentette be, hogy dolgoznak a következő Tomb Raider játékon, amit az Unreal Engine 5.0-ás verziójával fognak fejleszteni, majd májusban robbantotta a hírt a Square Enix, hogy eladja a nyugati játékfejlesztő stúdióit, így új tulajdonoshoz került a Crystal Dynamics, valamint a Tomb Raider is.

A vevő az egyre több csapatot és IP-t magába olvasztó Embracer Group lett, amely egyúttal megszerezte a Deus Exet, a Thiefet, a Legacy of Kaint és töb mint 50 másik játék jogait is. A vállalat az üzlet bejelentése után elmondta, hogy óriási potenciált látnak a folytatásokban, remake-ekben, remasterekben, spin-offokban és transzmédia projektekben is.

Hirdetés

Az akvizíció lezárulása után most a Crystal Dynamics a honlapján egy közleményben adta boldogan a világ tudtára, hogy immáron magukhoz vették több széria gyeplőjét is: 

"Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Crystal Dynamics átvette az irányítást több játékfranchise - köztük a Tomb Raider és a Legacy of Kain - felett a játékok korábbi tulajdonosától, a Square Enix Limitedtől. Ennek a változásnak az eredményeként a Crystal Dynamics (vagy annak leányvállalatai) mostantól ezen játékok tulajdonosa, valamint a játékmenet és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelője."

Hasonló közleményt adott ki az Eidos-Montréal is, csak éppen a Deus Ex és a Thief IP-k kapcsán, szóval látszólag minden stúdió megkapta azokat a szériákat, amik kapcsolódnak hozzá.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A legutóbbi Tomb Raider 2018-ban jelent meg (Shadow of the Tomb Raider), a Deus Exhez 2016-ig kell visszamennünk (Deus Ex: Mankind Divided), a Thief 2014-ben kapott utoljára új részt, a Legacy of Kain rajongói pedig a legkitartóbbak, hiszen a 2003-as Legacy of Kain: Defiance óta várnak.

Ti melyik szériát látnátok újra szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)