Hirdetés

A Crytek megvette a Free Radical Design-t

|

A török vezetésű, németországi központtal működő nemzetközi összetételű Crytek konzolos fejlesztőcsapattal erősít.

Hirdetés

Az 1999-ben alapított Free Radical Design története során csak egyetlen játékot készített el PC-re is (Second Sight), alapvetően konzolokra szakosodott. Az utóbbi hónapok csak bizonytalanságot hoztak a fejlesztőcsapatnak, amely legutóbb a PS3 exkluzivitását élvező Haze címre keresztelt FPS-sel jelentkezett a Ubisoft megbízásából. Más platformok hívei egészen addig sajnálkoztak csak, amíg meg nem jelent a mérlegelésnél könnyűnek bizonyult alkotás. Össze sem lehet vetni a Resistance, vagy a Killzone második részével.

haze.jpg


A legtöbben mégis a TimeSplitters sorozatról, vagy a meglehetősen zavaros történetű, most talán épp a Pandemicnél vendégeskedő Star Wars Battlefront 3-ról szállingózó hírekből ismerhetitek őket.
Úgy tűnik tehát, hogy a csapat révbe ért, mégpedig a Cryteknek köszönhetően. Rob Yescombe a Free Radical-tól nem bírta megvárni a hivatalos sajtóközleményt, így még tegnap informálta a 1UP stábját.
A részletekkel szolgáló hivatalos bejelentés még várat magára, így nem tudni, milyen feladatot szán szerzeményének az új tulajdonos (feltételezhetően konzolos munkák lesznek), illetve mi lesz a TimeSplitters brand sorsa.
A Crytek így német központján kívül jelen pillanatban két felvásárolt stúdióval (Free Radical és Black Sea Studios), továbbá egy-egy, az alapoktól felépített budapesti és kijevi stúdióval rendelkezik.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)