Hirdetés

A Crytek nagyon nem örült a Crysis remasterekhez készült fotómódnak

|

A vállalat levélben kereste meg a kiegészítés alkotóját.

Hirdetés

A Crysis Remastered Trilogy megjelenésének hála már modern konzolokon is élvezhetjük a Crytek lenyűgöző látványvilágú FPS-eit, habár nem biztos, hogy a sorozat rajongói teljesen elégedettek a hiányos és néhol bugos csomaggal. Valaki azért mégis készített egy apró, de hasznos kiegészítést a pakkhoz, ám a jelek szerint ez rossz ötlet volt.

Frans Bouma egy rajongói fotómódot rakott össze, amit a második és a harmadik Crysis újrakevert változatában is használhattak a játékosok. Léteznek más modok is ehhez a csomaghoz, de valamiért a Cryteknek mégis ez a kiegészítés szúrt szemet, és a csapat PR-osa, Adam Grinsell tájékoztatta is a készítőt, hogy nincs rendben a dolog, egyúttal formálisan megkérte, hogy távolítsa el az alkotást a Patreonról, illetve máshonnan is.

Hirdetés

Bouma látszólag nem ért egyet a Crytek közbelépésével, ugyanis állítása szerint a modok csak a saját kódját tartalmazzák, és számos hasonló alkotást csinált már korábban, amelyeket örömmel fogadtak az ingyen reklámot imádó kiadók és fejlesztők. Elmondása szerint se ideje, se energiája nincs arra, hogy szembe szálljon a vállalattal, szóval úgy döntött, inkább eltünteti a modokat.

Azóta sem tisztázódott, hogy a Cryteknek pontosan miért volt baja Bouma alkotásaival,  talán az jelentett problémát, hogy a fotómódok a Patreonon keresztül lehetett elérni, így a rajongók csak előfizetőként szerezhették meg azokat. Miután a Reddit felkapta a sztorit, szót kért Utku Çakır, a cég PR-menedzsere aki közölte, hogy volt némi félreértés az eredeti üzenet miatt, amiért elnézést kértek a moddertől, de ez nem jelenti azt, hogy változtatnának az álláspontjukon.

"Nagyra értékeljük a közösség támogatását, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt e között és a szerző jogaink védelme között. Nem egyszerű mutatvány, és visszatekintve úgy tűnik, hogy másként kellett volna kezelnünk a helyzetet."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)