Hirdetés

A Cyberpunk 2077-ben a szájmozgás igazodik majd a különböző szinkronokhoz

|

A fejlesztők megfeszített munkája és egy új technológia együttműködésének eredménye, hogy minden nyelven teljes értékű élményt nyújt majd a játék.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 megjelenéséig már nincs egy hónap, amit annak ellenére is elképesztő várakozás övez, hogy jöttek elég aggasztó hírek a fejlesztés körülményeiről. Persze a fejlesztők megfeszített munkájának a CD Projekt Red esetében általában mindig egy remek játék az eredménye, és nem várunk mást az új cím esetében sem. 

A maximalizmus az eddigi hírek alapján is nyilvánvaló volt, erre pedig csak ráerősít az a frissen bejelentett technológia, mely arra felügyel a játékban, hogy a különböző nyelvű szinkronokhoz igazodjon a karakterek szájmozgása is.

Hirdetés

A CD Projekt Red senior quest designere, Philipp Webber mutatta meg a Twitteren, hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban. Az ajkak mozgása teljesen megváltozik majd a különböző nyelvű verziókban, így mélyítve el az élményt. Mivel az arcanimációk egyre élethűbbek, ez egy kifejezetten figyelemreméltó funkció, lévén a szinkron így nem üt majd el a látottaktól.

Persze mindez alapjáraton rengeteg extra munkát róna a fejlesztőkre, de a változtatásokat nem kézileg végezték el, hanem egy külsős technológiát, a JALI Research-öt hívták segítségül, mely automatikusan elvégzi az animáció változtatását a beszélt nyelvtől függően. Nem csak az ajakmozgásról van itt szó, hanem a teljes arcanimációról: gesztusokról, melyek annak függvényében változnak, hogy egy adott nyelv hogyan hangsúlyoz.

Ezeket a stúdió grafikusai és fejlesztői később már csak finomhangolják a fontosabb karaktereknél. Ha valakit érdekel a technológia, akkor ezen a videón a fejlesztők részletesen beszélnek róla:

Ugyan a CD Projekt Red történelmében találunk rá precedenst, amikor magyar szinkronnal jelent meg egy játékuk (The Witcher), de a Cyberpunk 2077 esetében nem mentek ilyen messzire, hozzánk "csak" magyar felirattal érkezik meg a kaland november 19-én.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)