Hirdetés

A Dawn of Ragnarök DLC God of Wart csinál az Assassin's Creed Valhallából, és jól teszi

|

Belenézhettünk a jövő márciusban érkező Assassin's Creed: Dawn of Ragnarök DLC-be, de nem csak erről mesélt nekünk a Ubisoft a széria kapcsán.

Hirdetés

Az Assassin's Creed széria egész történetében most először esik meg az, hogy az aktuális játék megjelenését követő második évben is friss tartalmakat, DLC-ket szállít a Ubisoft. Ezt már tudjuk egy ideje, most viszont a Cenega Hungarynek köszönhetően belekukkanthattunk az első 2022-es bővítménybe, ami első ránézésre messze több lesz, mint egy mezei DLC, kapcsolódik hozzá például egy izgalmas kooperációs projekt, de erről majd később ejtünk szót bővebben.

Első körben lássuk, mit is takar az Assassin's Creed: Dawn of Ragnarök, vagyis az Assassin's Creed Valhalla első 2022-es nagy kiegészítője - nem véletlenül nevezzük így a pakkot, a 2022. március 10-én érkező csomag ugyanis nem kevesebb mint 35 óra játékidőt ígér, a bejárható terület pedig a fő játék Angliájának nagyjából egyharmadát fedi le (sok teljes játék megirigyelné azt a számot).

Hirdetés

A Ragnarök berúgja az ajtót

Az Assassin's Creed: Dawn of Ragnarökért az a Ubisoft Sofia felel, akiknek korábban az Assassin's Creed: Rogue-ot és a Assassin's Creed: Origins: The Curse of the Pharaohs DLC-t köszönhettük. Ez nem épp rossz ajánlólevél, hiszen a Rogue az eddig megjelent legkülönlegesebb AC epizód (nem egy klasszikus aszaszint, hanem egy templomost irányíthatunk benne), a The Curse of the Pharaohs pedig egy piszkosul jól sikert DLC, nekem ez a személyes kedvencem az új AC trilógia összes expanziója közül.

Az egyiptomi túlvilágról visszatérő fáraókkal a Ubisoft Sofia bebizonyította, vérükben van az AC mitológiai vonulata, a Dawn of Ragnarök pedig pontosan ezt viszi tovább.

Az új DLC-ben főhősünk Eivor felhörpint egy varázserejű löttyöt, és ismételten a skandináv főisten, Odin bőrébe bújik. Mindenek Atyjaként Odin fiát, Baldrt kell kimenteni az óriásoktól, küldetésünk során pedig egy teljesen új világba, Svartalfheimbe jutunk el, a törpék világába, viszont szegény őslakosoknak titkos menedékeken kell meghúzniuk magukat, mivel a Surtr vezetésével tűz- és jégóriások tombolnak és rombolnak mindenhol - értelemszerűen egyik feleadatunk a törpurak megtalálása és felszabadítása lesz.

Odin rendelkezni fog egy Hugr-Rip nevezetű mágikus karpereccel, mely segítségével képessé válik a legyőzött ellenfelek különleges képességeit elsajátítani. A gyakorlatban ez azt jelent, hogy változatos, tűz- és jégalapú támadásokkal bővül a repertoárunk, de akár még azt is megtehetjük, hogy hollóvá változunk, és így csapunk le a magasból ellenfeleinkre.

A prezentáció alapján az Assassin's Creed bátran mer God of War lenni, és ez jól is áll neki. Mindezeken felül különböző valkűr próbatételeken is részt vehetnek majd a játékosok, ezek harci arénákba helyezett kihívások lesznek. 

Említettem, hogy a Dawn of Ragnarök DLC mellett egy izgalmas kooperációs projekten is dolgoznak a Ubisoft csapatai. Az a helyzet, hogy Kassandra, az Assassin's Creed Odyssey főhősnője hamarosan visszatér, fel fog bukkanni a Valhallában, ahol összefut Eivorral (ennek kapcsán egy remek poént is elütöttek, mivel találkozásukkor Eivor azt hiszi, Randvit látja és ugyebár sokan felvetették, mekkora a hasonlóság Kassandra játékbéli kinézete és Randvié között).

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Aki április 9-ig előrendeli a DLC-t, az egy The Twilight Pack nevezetű ajándékcsomagot is kapt páncélokkal, fegyverekkel, hollóval és egy egyedi hátassal. Így néz ki a pakk:

Összefonódik az Odyssey és a Valhalla

Ezzel párhuzamosan pedig maga az Odyssey is bővülni fog. Az Assassin's Creed Crossover Stories nevű cross game event keretein belül tehát egy-egy új ingyenes küldetést kap a legutóbbi két AC-játék. Ezek a missziók egy-egy új szigettel bővítik ki a játékokat, történetük pedig nem túl meglepő módon szorosan összefügg. A projekten a Ubisoft Quebec és a Ubisoft Montreal együtt dolgozott.

Jól hangzik a dolog? Nos, ha mindez felkeltette az érdeklődéseteket, akkor van egy nagyon jó hírünk: csupán egyetlen egy napot kell várnotok, a crossover kalandok ugyanis holnap, azaz december 14-én érkeznek meg a Valhallába és az Odyssey-be.

Aki az egész AC-sorozat (úgy ahogy) történelemű csapásvonalát szerette kizárólag, az biztosan nem fogja azonnal szívébe zárni a Dawn of Ragnarököt, de ha kedvelitek az utóbbi pár részben egyre hangsúlyosabb mitológiai vonalat (ami ne feledjük, még mindig csak egy vizuális kivetülése az ősi isu civilizációnak, mely az egész AC-lore alapja), akkor valószínűleg most sem fogtok csalódni.

Az előzetesen megvillantott játékidő és játéktér alapján tartalomból biztosan nem lesz hiány. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)