Hirdetés

A Days Gone alkotójával készül az első NFT-kel teli AAA játék

|

Ha valamire szüksége volt a világnak, az egy NFT-s játék a globális felmelegedésről. Ebben valószínűleg csak a fejlesztők nem érzik az iróniát.

Hirdetés

John Garvin, a Days Gone alkotója (aki téged okol, hogy nem lesz folytatás) és Michael Mumbauer, a PlayStation Visual Arts csapatának egykori feje új stúdiót alapított Liithos néven. A duó már el is kezdett dolgozni egy új sandbox akciójátékon. Az Ashfall elvileg egy globális felmelegedéstől hatására már-már élhetetlenné vált világban játszódik, ahol a természeti katasztrófa nyomán csak pusztító energiamezők és egymással marakodó bandák maradtak. Narratív kalandként vonzza be a játékosokat, ám aztán stílust vált, hogy PVE és PVP központú élményként teljesedjék ki.

Hirdetés

Ez alapvetően nem hangzana rosszul, de a két vezető kijelentése, miszerint "ez lesz az első igazi Web 3.0-s AAA játék" már annál inkább. Az Ashfall ugyanis közvetlenül a Hedera blockchainbe fog kapcsolódni, amire a játékosok elvileg felépíthetik majd épületeiket és tárgyaikat. A lényeg nyilván, hogy kereskedni lehessen az így generált NFT-kkel.

A videojátékos közösség újra és újra kifejezte ellenérzését az NFT-ket használó játékokkal szemben, de úgy tűnik, ez nem különösebben érdekli azt a John Garvint, aki szerint mindenki más hibája, hogy a Days Gone folytatása nem készülhetett el, csak az övé nem. Mumbauer üzleti érzékéről is sokat elárul, hogy nagy elánnal megalapította a That's No Moon nevű stúdiót, és fél év múlva ott is hagyta azt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A páros egyébként nem akar megállni a blockchain játékoknál. A Liithosból egy transmedia birodalmat akarnak felépíteni, amelynek csápjai a szórakoztatóipar több részéhez is elérnének. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz majd ezekből a nagyratörő tervekből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)