Hirdetés

A DayZ és a Rust fejlesztői is megtrollkodták a The Day Before fejlesztőcsapatát

|

A Fntastic és a túlélőjátéka is lehúzta a rolót, amit a Bohemia Interactive és a Facepunch Studios arra használtak fel, hogy felhívják a figyelmet magukra.

Hirdetés

Hosszú ideig tartó komédiázás ért véget azzal, hogy a The Day Before korai hozzáféréssel megjelent december elején, hogy a viccelődést átvegye a felháborodás: a játék megjelent változata köszönőviszonyban sincs azzal, amit a fejlesztőcsapat korábban ígért, az összehasonlítások elkerülése érdekében még a régi trailereket is törölték. A népharag és a lepontozás tomboltak. 

Az események aztán gyorsan követték egymást: előbb a játékot fejlesztő Fntastic jelentette be, hogy bezár, mert óriási adósságokba verte magát, majd miután a stúdió csődöt jelentett, a The Day Before megvásárolhatatlanná vált. A steames adatlapja ugyan még él, de már csak az átverések, a beteljesítetlen ígéretek és a bizalommal való visszaélés mementójaként. 

Hirdetés

A DayZ-t fejlesztő Bohemia Interactive és a Rust mögött álló Facepunch Studios azonban meglátták a lehetőséget abban, hogy egy túlélőjáték eltűnik a színről, és mivel hasonló műfajban alkotnak, trollkodtak egy jóízűt a The Day Before készítőivel, és egyúttal magukhoz édesgették a csalódott játékosokat. A Fntastic bezárásról szóló üzenetét lemásolva előbb a DayZ Twitter/X-oldala jelentkezett, megünnepelvén, hogy ők 10 évvel a fejlesztés megkezdését követően is kitartanak:

Ezután a Rust mögött álló csapat is úgy döntött, hogy részt vesz a játékban. De ahelyett, hogy a Fntasticéhoz hasonlító, de saját felhívást készítettek volna, inkább fogták az eredetit, és egyszerűen piros hibajelzővel kihúzták, valamint átírták a megfelelő részeket. 

Van azért némi irónia abban, hogy két nyílt világú túlélőjáték stúdiója trollkodik a The Day Before-ral, ugyanis a Fantastic hamvába holt projektje az ígéretekkel ellentétben nem az lett, inkább egy kimenekítős lövölde nevetségesen kis és kihalt területekre korlátozva a játékost. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)