Hirdetés

A Dead Island 2-ben rendhagyó megoldásra cserélik a képességfát

|

A Dambuster Studios kitalált egy új képességrendszert.

Hirdetés

Miután a 2014-es E3-on jelentették be először a Dead Island 2-t, nem meglepő, hogy kíváncsiak vagyunk rá, mit sikerült kihozni belőle számtalan csúsztatás és néhány fejlesztőcsapat-váltás után, a Dambuster Studios mindenesetre magabiztos az azóta újra elhalasztott játékkal kapcsolatban. 

Meg kell hagyni, a decemberben bemutatott gameplay trailer meglehetősen meggyőző volt, és az azóta elárult részletek sem hangzanak rosszul, mint a közelharci fegyverek amortizálódása vagy éppen a változatos karakterfelhozatal (amelyben még egy volt táncos is megtalálható). 

Hirdetés

Ezúttal a játék narratívájáért felelős vezető, Khan és kreatív rendezője, James Worrall válaszoltak kérdésekre a Game Informer interjújában, amelynek keretében kitértek a képességekre is. Az eredeti Dead Islandben minden karakter rendelkezett saját, háromfelé ágazó skillfával, így a Combat, a Survival és a Fury képességeket is fejleszthettük. A folytatásban azonban más irányba indultak el. 

Khan szerint a Dead Island 2-ben egy még jobb rendszert találtak ki, a képességpaklit. Worrall úgy jellemezte ezt, mint kártyalapok gyűjteményét, amelyek mindenféle különböző képességet képviselnek, és menet kzben cserélhetgetjük őket amikor és ahogy csak akarjuk. A Dambuster megoldása azonban nem olyan, mint a Midnight Sunsban látott funkció, azaz nincsenek véletlenszerűen osztogatott lapok, hanem magunk állíthatjuk össze a különleges rúgásokból, ütésekből és hasonlókból. Amiket például akkor is érdemes cserélni, amikor egy bossról kiderül, hogy immunis az egyik fajta támadásra, amire specializálódtunk. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Khan véleménye alapján a kártyák a játék talán legizgalmasabb újdonsága, mert: 

"A grafikájuk is enyűgöző, jó rájuk nézni, meg minden, de még jobb velük játszani. [Lehet] a levegőben képességeket váltani. Elrugaszkodhatsz a földtől, megváltoztathatod a képességedet, és más felszereléssel landolhatsz, és ez egyszerűen elképesztő. És valódi kockázatot is vállalsz vele. Néha kifizetődő de néha nagyon rosszul sül el."

Ha mindezt kombináljuk a zombitestek részletes trancsírozási modelljét takaró F.L.E.S.H. rendszerrel, akkor igencsak izgalmas végeredményt kaphatunk. Április 28-án kiderül, hogy a gyakorlatban ez mennyire lesz hasznos és élvezetes a Dead Island 2 játékmenete során. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)