Hirdetés

A Dead Space ihlette The Callisto Protocol nem része többé a PUBG univerzumnak

|

A saját lábaira áll a Striking Distance Studios sci-fi horrorja.

Hirdetés

Elég váratlan, de távolról sem kellemetlen meglepetést okozott a The Callisto Protocol bemutatkozása, amely óhatatlanul is a Dead Space-t juttatta eszünkbe. A hasonlóság nem a véletlen műve, hiszen a fejlesztést végző Striking Distance Studios alapítója és ügyvezetője az a Glen Schofield, aki annak idején Isaac Clarke rémálomba illő kalandját is elindította világhódító útjára.

Schofield később lehúzott pár évet a Sledgehammer Games élén, ám miután ráunt a Call of Duty epizódok gyártására, visszatért a kedvenc műfajához. A viszonylag távoli jövőben, 300 év múlva játszódó történetben a Josh Duhamel alakította Jacob Lee bőrébe bújva kell a Jupiter egyik holdján, a Callistón létesített börtönkolóniáról megpattannunk, amit szörnyek özönlenek el.

Hirdetés

A projekttel kapcsolatos állítások legfurcsábbika az volt, hogy a The Callisto Protocol a PUBG univerzumának része, még ha nem is volt túl szoros a kötelék. Nos, ezt a köldökzsinórt időközben hivatalosan is elvágták, amit Schofield erősített meg a Twitteren.

"A The Callisto Protocol története és világa a sajátja. Többé nem része a PUBG univerzumának. Eredetileg a PUBG idővonalán foglalt helyet, de idővel önálló világ lett belőle. A PUBG fantasztikus, és tartogatunk pár apró meglepetést a rajongóknak, de a TCP-nek megvan a maga világa, történet és univerzuma."

A Striking Distance Studios tervei szerint továbbra is 2022 folyamán jelenik meg a The Callisto Protocol PC-re, valamint új generációs konzolokra, de igazság szerint nem lepődnénk meg rajta, ha csúszna egy keveset, és végül nem tudná megelőzni a 2023 januárjában érkező Dead Space remake-et.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)