Hirdetés

A Dead Space remake titkos befejezésének több értelme van, mint az eredetinek, és most meg is nézheted

|

A csak kétszeri végigjátszás után előcsalogatható képsorok megágyaznak a Dead Space 2 eseményeinek.

Hirdetés

Egyelőre mind a kritikusok pontszámai, mind a felhasználói értékelések kedvező képet festenek a 15 éves Dead Space remake-jéről, de nyilvánvalóan az eladások fogják meghatározni, hogy az Electronic Arts a továbbikban is hajlandó lesz-e költeni a franchise életben tartására. Potenciálisan a Dead Space 2, a Dead Space 3, sőt akár a kizárólag Wii-n és PlayStation 3-on elérhető Dead Space: Extraction felújítása is szóba jöhet, nem beszélve egy teljesen új epizódról. Ám bármelyik projekt is valósul meg következőként a fentiek közül, az érkezésére még éveket kell várnunk, így viszont rengeteg időnk lesz arra, hogy a Frostbite motorral újjáépített USG Ishimura és az Aegis VII minden titkára fényt derítsünk.

Az első nagy meglepetésről, az alternatív befejezésről elég hamar lehullott a lepel, bár ezt túlzottan nem is igyekezett elkendőzni a Motive Studio. Igaz, a rejtett tartalomhoz nem férünk hozzá azonnal, hanem előtte még New Game Plus módban is át kell élnünk a kalandot (értsd: egyetlen végigjátszás nem lesz elég), hogy megtudjuk, milyen sorsot tartogattak a fejlesztők Isaac Clark számára. Innentől spoileresen folytatjuk, tehát csakis akkor olvassatok tovább, ha ez nem okoz nektek gondot.

Hirdetés

A Dead Space cselekményének legmegrázóbb fordulata az a pillanat, amikor a főszereplő ráeszmél, hogy a szerelme, Dr. Nicole Brennan, akinek megmentéséért annyit fáradozott és annyi kockázatot vállalt, már azelőtt életét vesztette, hogy ő a USG Ishimura fedélzetére lépett volna. A nő tehát, aki a játék során végig beszélt hozzá, csakis az elméjében létezett, a necromorph fertőzés forrása, az idegen technológiára épülő obeliszk, a Marker által gerjesztett hallucináció volt csupán. Isaac, miután elhagyja az Aegis VII-et, újranézi Nicole eredeti üzenetét, ám hirtelen fura suttogást hall, és ekkor a semmiből ráveti magát a nő véres lidérce. Egy utolsó jumpscare búcsúzóul az akkor még EA Redwood Shores nevet viselő Visceral Games csapatától.

Természetesen ugyanezt a lezárást kapja a történet a remake-ben is, ám a második végigjátszással New Game Plus módban előcsalogatható titkos befejezésben (ehhez össze kell gyűjtenünk 12 Markertöredéket) más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ekkor Isaac arcán nyoma sincs gyásznak, ehelyett felszabadultan cseveg a hallucinált Nicole-lal arról, hogy mielőtt hazatérnének, még építenie kell valamit. Ez a dialógus, valamint a pilótafülkét borító szimbólumok minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a gépész továbbra is a Marker befolyása alatt áll, és nem saját akaratából cselekszik.

Amit egyébként Isaac meg akar építeni, az nem más, mint egy vörös Marker, a földönkívüli fekete obeliszk másolata. Azt pedig tudjuk, hogy a Dead Space és a Dead Space 2 eseményei között eltelt három évről nem maradtak emlékei, amikor visszanyeri öntudatát a necromorphok által elözönlött Sprawl állomáson, minek bukását épp ő maga idézte elő, amnéziával küzd. Ennek szellemében tehát az alternatív befejezés sokkal jobban illeszkedik a narratívába az eredetinél, és szépen kikövezi az utat a folytatás számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)