Hirdetés

A dél-koreai klasszikus - Oldboy kritika

|

Egy megcsömörlött és hányatott sorsú férfi bosszúszomjas krónikája, avagy a dél-koreai rendező géniusz, Park Chan-wook ismét bebizonyítja, hogy van élet Hollywood után is, méghozzá nem is akármilyen!

Hirdetés

A CineStar díszes társaságát ezentúl egy valóban érdekes, tehetséges és nagyszívű személy bővíti, aki nem más, mint a sokatok által ismert Guts1983, akitől ismertetőket és kritikákat olvashattok majd főoldalunkon a jövőben. Tekintsük meg első, közzé tett irományát együtt: A 2008-ban írt, hobbi filmkritikusi pályafutásom harmadik alkotásának egy olyan koreai filmet szenteltem, amely számomra méltán a filmtörténelem egyik legragyogóbb glóriájaként ragyogó kommemoratív opusa. Az Oldboy láttán bizonyosságot nyer ama megállapítás, hogy ezen kontinens filmjeire igenis szükségünk van, sőt: egyenesen követeljük őket!

Ki a rendező: A koreai származású, igen sokoldalú Park Chan-wook, aki egyben író, rendező és producer is, és megannyi díj illetve jelölés jogos tulajdonosa. Legismertebb alkotása kétségkívül a legendás Bosszú-trilógia, melyben az Oldboy középen helyezkedik el. Az első a szintén fantasztikus és lehengerlő Sympathyfor Mr. Vengeance (A bosszú ura), míg a záródarab a Lady Vengeance (A bosszú asszonya). A 3 kultfilm összesen 29 (!) nemzetközi díjat nyert, közülük az Oldboy - mai témánk - a trilógia szerintem legletisztultabb és legaddiktívabb darabja.

A teljes kritika a linkre kattintva érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)