Hirdetés

A Destiny 2 nem támogatja a Steam Decket, a Bungie tiltással fenyegeti azokat, akik ezt megpróbálják megkerülni

|

A Bungie nyíltan kijelentette, hogy azokat, akik megpróbálnak ügyeskedni a Linux kompatibilitással, kirakják a Destiny 2-ből.

Hirdetés

Az elég korán kapcsoló játékosok hatalmas lelkesedéssel vették át az első Steam Deckeket, és egyelőre pozitív véleményeket osztanak meg a "kézikonzolról". Felmerültek problémák a joyokkal és a hűtéssel, de egyelőre még mindenki nagy örömmel pörgeti az Elden Ringet az új gépén.

A Steam Deck alapvetően Linuxot (illetve a Linux alapú SteamOS-t) használ, és rengeteg játékot a Proton kompatibilitási rétegen keresztül futtat. Ez többnyire csak akkor okoz gondot, amikor egy csalás elleni védelemmel ellátott többjátékos címről van szó, és a Destiny 2 is ezek közé tartozik.

Hirdetés

A Bungie a Steam Deck népszerűsége miatt fontosnak érezte, hogy állást foglaljon a rendszer kapcsán. A fejlesztő hivatalos oldalán a következő olvasható a témával kapcsolatban:

"A Destiny 2 nem támogatja a Steam Decken vagy bármilyen más, Proton réteget használó rendszeren történő futtatást, kivéve, ha az Windowson keresztül történik. Azok a játékosok, akik SteamOS-t vagy Protont próbálnak használni, egy rövid idő után visszakerülnek majd a Library képernyőre.

Azokat a játékosokat, akik megpróbálják megkerülni a kompatibilitási korlátokat, ki fogjuk tiltani."

Az alapvetően érthető, hogy a Bungie nem akarja egy új platformra optimalizálni a játékát, de egyenesen kitiltani az embereket már egy kicsit erős. Hivatalos indoklás nem érkezett a hír írásának pillanatában, ami persze azt okozta, hogy a közösség vad találgatásokba kezdett.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Sokan a Sony felvásárlás számlájára írják a dolgot, míg a nyugodtabb hangvételű kommentek szerint valószínűleg csak arról van szó, hogy a Battle-Eye gyengébben teljesít a fenti kerneleken. Szerintetek miért nyomta meg a Bungie ennyire a ceruzát?

Címkék: #destiny 2 #fps #bungie
Platformok: Google Stadia PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)