Hirdetés

A Destiny 2 transmog rendszere rosszabb, mint hitted

|

Nagyjából egy hétnyi megfeszített gyilkolászásra lesz szükséged ahhoz, hogy begyűjtsd a szükséges nyersanyagokat a tárgyaid kicsinosításához.

Hirdetés

A Bungie nem hazudtolta meg magát, és feleslegesen túlbonyolította a most bekerült transmog rendszert. A Destiny 2-ben "Armor Synthesis" néven futó rendszer lényege, hogy már begyűjtött cuccaink vizuális dizájnjait ráaggathatjuk a legjobb felszereléseinkre, így egyszerre lehetünk divatosak és erősek.

Míg a legtöbb MMO egy két kattintást igénylő rendszerben tálalja a mechanikát, addig a Bungie egy többlépéses útvesztőt csinált az egészből, ami nyilván a mikrotranzakciós boltnak, az Eververse-nek kedvez.

A dolog úgy néz ki, hogy először össze kell gyűjtenünk 150 darabnyi Synthstrandet, amit szörnyek gyilkolásáért kapunk (bármilyen szörnyekért, bárhol). A 150 cuccot aztán beválthatjuk Synthesis Bounty-ra, aminek teljesítéséért kapunk egy Synthcordot, amiből aztán csinálhatunk Syntweave-et, melyből (és a választott felszerelésből) pedig megalkothatjuk azt az Armor Ornamentet, amivel ténylegesen átalakíthatjuk a páncélunk dizájnját. 

Hirdetés

Az csak egy dolog, hogy az egész körtánc egy nevetségesen nyakatekert megoldás, de a nagyobb gond, hogy a folyamat felháborítóan hosszú.

Egy Reddit felhasználó rájött, hogy a Synthstrandeket a játék nem a megölt ellenfelek számától teszi függővé, hanem az akciózással töltött időtől. Kétpercenként kapunk 1 darab strandet, ami azt jelenti, hogy a 150 darabhoz 5 órán át kell lövöldöznünk. Aztán jön a bounty, ami pedig lehet egy 2 perces futárküldetéstől kezdve egy több órás misszióig bármi.

Ez összességében azt jelenti, hogy ahhoz, hogy valaki összeszedje az egy karakteren szezononként összerakható maximum 10 Synthweave-t (a szezonális maximum önmagában nevetséges, de ezen lépjünk túl, vagy itt leszünk holnapig) 53 órányi játékidőt igényel, és ha van 2 másik karakterünk is, akkor az egész grindfesztivál 6 napot és 16 órát vesz igénybe. Ez egy hétnyi tömény akció, amibe nem számít bele a Towerben álldogálás, vagy az ökörködés a haverokkal.

Persze mindez sokkal könnyebbé válik, amint kinyitjuk a pénztárcánkat. Az Eververse Store-ból 1000 Silverért (ami 10 euróra jön ki) vásárolhatunk 5 darab Synthweave Template-et, amit a játék szépen az arcunkba is vág a synthesis rendszert felvezető küldetés teljesítése után. Persze azzal önmagában nincs gond, hogy a Bungie pénzt akar keresni, viszont azzal, hogy ennyire megnehezítenek egy olyan folyamatot, ami más MMO-kban 1 percig tart, jóval aggályosabb.

Lehet, hogy a World of Warcraft és a Final Fantasy XIV havidíjat kér, de a battle passzekkel és kiegészítőkkel együtt a Destiny 2 esetében is mindenki megfizeti ugyanazt a költséget, amit az előző kettőnél hónapokra lebontva fizetünk. Ennek fényében már nem annyira érthető ez a grind mechanika.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)