Hirdetés

A Destroy All Humans! 2 – Reprobed szerint a háború hideg és a szerelem szabad

|

Főként kívül, de valamelyest belül is megújulva tér vissza a 2006-os klasszikus.

Hirdetés

Igazság szerint sem az eredeti Destroy All Humans!, sem pedig a tavaly nyáron megjelent remake nem számít korszakos műremeknek, de a maguk módján piszkosul szórakoztatóak tudnak lenni. Ennek persze az a feltétele, hogy alkotóikhoz hasonlóan mi se vegyük túlzottan komolyan a múlt század közepének inváziós sci-fijeit parodizáló játékokat, és ne ütközzünk meg azon, ha netán teheneket kell elrabolnunk, agyakat elszívnunk, vagy épp azt várják tőlünk, hogy borítsuk lángba az Amerikai Egyesült Államokat.

A THQ Nordic elégedett lehetett a Destroy All Humans! remake fogadtatásával, mert rögtön ráállította a Black Forest Games csapatát a folytatásra, pontosabban a folytatás remake-jére. Magyarán továbbra is sorvezetővel dolgozik az offenburgi stúdió, bár egyszer azért megnéznénk, mit tudnának kihozni a srácok a témából, amikor szabad kezet kapnak. Talán majd legközelebb, de most kanyarodjunk vissza a Destroy All Humans! 2 - Reprobed bemutatójához.

Hirdetés

Crypto Dallas, világjegy

Stílszerűen a Rammstein Amerika című számára komponált CGI trailerrel indult a prezentáció, aminél jobban valószínűleg semmi sem tudta volna megalapozni a hangulatot. Így a Discord-csatornán tartózkodó újságírók közül az is felkészülhetett arra, hogy mi vár rá a folytatásban, aki még sosem találkozott a franchise-zal.

A Black Forest Games nem változtat az egyszer már bevált recepten, tehát Unreal Engine 4-ben építi újjá a 2006-os játékot, újrahasznosítja az eredeti zenéket és szinkront, a játékdizájnhoz csak akkor nyúl, ha feltétlenül szükséges, továbbá a történetes is meghagyja olyannak, ahogy annak idején megismerhettük. Ez azt jelenti, hogy San Francisco játékbeli megfelelőjében, azaz Bay Cityben kezdünk, hogy aztán később a világ több másik pontjára is ellátogassunk (például Japánba és az Egyesült Királyságba), mivel ezúttal más nagyhatalmakkal is meggyűlik a Föld leigázásán fáradozó Crypto baja, főként a Szovjetunióval.

"Békében" jöttem

Mivel a játékidő túlnyomó részében földlakókra vadászunk (vagy azok vadásznak ránk) kiemelten fontos szerepet játszik kedvenc furonunk nyolc, felerészben új (igazából régi, de értitek…) halálosztó szerszámból álló arzenálja. Az egyikkel meteoresőt zúdíthatunk a kijelölt területre, a másodikkal egy hologrammal kiegészített löveget aktiválunk, a harmadikkal egy emberevő szörnyet magához vonzó csalit helyezünk le. Az utolsó fegyverrel egy eszelősen pattogó korongot lövünk ki, ami az eltrafált áldozatot is messzire repíti. Érdemes tömegoszlatásra bevetni.

Szinte mindegy is, hogy melyik aljas eszközt vetjük be, a végeredmény mindig gyönyörűséges káosz, és ez még fokozható, ha repülő csészealjunkba pattanva módszeresen leromboljuk a könyék épületeit. A pusztítást látványosabbá teszi, hogy nem csak szimplán összeomlanak, hanem például előtte lángra kapnak. Arra is lehetőségünk nyílik továbbá, hogy célpontjainkat táncra perdítsük, gigantikus bulit hozva létre, elvégre 1969-ben járunk, a hidegháború és a hippimozgalmak idején.

A kooperatív móddal is felvértezett Destroy All Humans! 2 - Reprobed 2022-ben jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re, valamint Xbox Series X|S-re.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)