Hirdetés

A Devil May Cry 5 új kiadása nem jön PC-re, a játékosok Steamen állnak bosszút

|

A Vergilt játszható karakternek megtevő Special Edition csak PS5-re és Xbox Series X-re jelenik meg, a hatás nem maradt el.

Hirdetés

A PlayStation 5 bemutatóra több meglepetéssel is készültek a kiadók, a Capcom például az új Resident Evil Village trailer mellett meglepte a játékosokat a Devil May Cry 5 Special Edition bejelentésével. Ez a kiadás olyan újdonságokat tartalmaz többek között, mint a játszható Vergil, a Dark Knight és a Turbo módok, a ray-tracing támogatás és az opcionális 120fps (a DMC5 tulajok később fizetős DLC-ként külön szerezhetik majd be Vergilt),. Sokan reménykedtek benne, hogy a Special Edition nem csak a Sony és a Microsoft új konzoljaira fog jönni, azonban a Capcom közleménye elkeserítette a bizakodókat.

Hirdetés

A Capcom szóvivője elmondta az Eurogamernek, hogy a Devil May Cry 5 Special Edition fejlesztése és optimalizálása kifejezetten a PlayStation 5 és az Xbox Series X által kínált rendszerarchitektúra és feldolgozási teljesítmény kihasználására fókuszált, ezért ezekre a platformokra összpontosítanak; jelenleg nincsenek terveik arra vonatkozóan, hogy a Special Edition PC-re is megjelenjen. A vállalat producere, Matt Walker szerint a játék a PS5 esetében többek között a gyors töltési idő, a fejlett 3D hangzás és a DualSense kontroller új funkcióinak előnyeit is élvezi majd. Csakhogy ez nem vigasztalja azokat, akik csalódtak, amiért az új kiadás elkerüli a PC-ket. 

Több berágott játékos a Steamen írt negatív véleménnyel szeretné felhívni a Capcom figyelmét, amely egyelőre még nem volt hatással az összesített értékelésre (nagyon pozitívon áll), viszont az ilyen indíttatásból született felhasználói kritikák kimerítik a review bombing fogalmát, vagyis direkt torzítják a játékról alkotott képet olyasvalami miatt, aminek semmi köze a játék minőségéhez.

A Devil May Cry 5 Special Edition elérhető lesz digitálisan az Xbox Series X-re és a PlayStation 5-re is azok megjelenésekor. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)