Hirdetés

A Devolver Digital ismét extrém őrülettel és érdekes indie címekkel hozta el a nyarat

|

Az idén sem volt unalmas a független projektekre specializálódott Devolver Digital nyári műsora.

Hirdetés

A Devolver Digital már a hónap elején beharangozta, hogy az E3 híján sem marad el a szokásos nyári játékbemutatója, amely ezúttal Devolver Marketing Countdown to Marketing címen futott, a tegnap esti Summer Game Festen pedig azt is megtudhattuk, hogy miért.

A kiadó seregszemléjét ugyanis egy tőlük megszokott poénos film vezette fel, amelyben a Devolver agresszív főmarketingese azzal a zseniális ötlettel állt elő, hogy az emberek már csak az ehhez hasonló bemutatók előtt pörgő visszaszámlálásokat nézik, ezért az idei műsor csak és kizárólag erre koncentrál majd, méghozzá a No More Heroes alkotója, Goichi "Suda 51" Suda robotváltozatának kissé döcögős tolmácsolásában.

Hirdetés

A túlhype-olt iparági reklámhadjáratokat kifigurázó szkeccs után persze mégis rátértünk magukra a játékokra is, a Devolver ezúttal öt címet hozott nekünk, melyek közül az egyik, a Card Shark már június 2-án megjelent PC-re és Nintendo Switchre. A Nerial mókája a 18. századi Franciaországba kalauzol, ahol egy kártyajáték mesterévé válva kell a társadalom csúcsára kapaszkodnunk, a végső győzelemhez viszont muszáj elsajátítanunk a csalás és a megtévesztés művészetét is.

Ami a kiadó műsorának többi attrakcióját illeti, egy kivételével mindegyik jövőre fog megérkezni.

  • Az egyetlen 2022-re beharangozott attrakció a Cult of the Lamb, amire nem is kell sokat várnunk, mivel már augusztus 11-én tiszteletét teszi PC-n és minden konzolon. A játék főhőse egy bárány, aki egy titokzatos szellem lekötelezettje lesz, miután az megmenti az életét. A kiszolgáltatott párosujjú kénytelen azzal megfizetni az adósságát, hogy létrehozza a saját szektáját, lenyomva a környék hamis prófétáit. A véletlenszerűen generált világra építő Cult of the Lambben erőforrás-gyűjtögetés, felfedezés és sok-sok harc vár ránk. Akit érdekel a Massive Monster Studios által kalapált játék, a weboldalán már letöltheti a demót is.
  • Nem kevésbé dilis a Free Lives (Bro Force) tolmácsolásában készülő Anger Foot, egy belső nézetes akciójáték, melyben a nemes egyszerűséggel csak "Shit Citynek" hívott városban kell szétrúgnunk az állatokról mintázott ellenségeink hátsó fertályát, no és persze a tőlük elválasztó ajtókat. A 90-es évek pörgős FPS-eit idéző mű ugyan fegyverekben is bővelkedik, de a címhez hűen végig központi szerepet játszik majd benne a rugdosás. A megjelenés valamikor 2023-ban várható PC-n, addig pedig ehhez is kaptunk letölthető demót.
  • A szintén 2023-ra ígért Plucky Squire a 2D-s és a 3D-s akció-platformereket ötvözi egy kalandvágyó földesúr sztorijába csomagolva, aki sokáig csak egy mesekönyv lapjain létezik, amíg fel nem fedezi a papíron túli valóságot. A trailer alapján a mesebeli és a háromdimenziós környezet is nagyon stílusos lesz, az ínyenceknek kötelező figyelemmel kísérniük az All Possible Futures projektjét. A játék PC-n, PlayStation 5-ön, Xbox Series-konzolokon és Nintendo Switchen jelenik meg, demó sajnos nincs hozzá.
  • Végezetül a Devolver végre ismét megmutatta a 2020-ban bejelentett Skate Story-t, ami már az első kedvcsinálójával is levett minket a lábáról. A rendhagyó deszkás játékban egy törékeny üvegdémonnal kell áttrükköznünk magunkat az alvilágon, miközben a Blood Cultures indie pop zenéi tolják az egekbe a hipster hangulatot. A megjelenés 2023-ban esedékes, ám egyelőre csak a PC-sek várhatják.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ennyi volt tehát a Devolver műsora, ami szerencsére hozta az elvárt színvonalat, és egytől egyig olyan címeket vonultatott fel, amelyekért őszintén tudunk lelkesedni. Ami pedig a bemutatónak keretet adó Summer Game Festet illeti, az ott elhangzott bejelentésekről külön cikkben adtunk hírt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)