Hirdetés

A Diablo 4 ott lesz a BlizzConon, valószínűleg egy új kasztot is bemutatnak

|

Ezzel párhuzamosan a karakterfejlesztésről és a Diablo 4 megtalálható tárgyairól is fontos dolgok derültek ki.

Hirdetés

Luis Barriga, a Diablo 4 game directora nemrég elárulta, hogy a következő aktuális helyzetjelentésük nem csak egy megszokott blogbejegyzés lesz a legendás széria negyedik epizódja kapcsán, hanem valami sokkal izgalmasabbra számíthatunk a BlizzConline-on (avagy a digitális BlizzConon). Nagyon úgy tűnik, hogy a játék egy újabb választható kasztját leplezik majd itt le - eddig csak a Barbarian, a Druid, és a Sorceress mutatkozott be.

Ezt a BlizzCont 2021. február 19-én és 20-án tartják meg, az online rendezvény teljesen ingyenes lesz, bárki belekukkanthat majd.

Hirdetés

Barriga egészen pontosan így fogalmazott:

"Olvastuk a találgatásokat annak kapcsán, hogy mi lesz a következő dolog, amit megmutatunk, és mindenkit biztosíthatok, hogy ez tényleg egy vaskos cucc lesz. Anélkül, hogy elrontanám a meglepetést, csak annyit mondok, hogy kapcsolatban van az új verziójával annak a tábortűz-jelenetnek, amit a legutóbbi BlizzConon mutattunk meg nektek."

Ha valaki nem mozogna otthon a Diablo játékok világában, akkor számára nem árthat némi pontosítás: a szóban forgó tábortűz-jelenet gyakorlatilag a karakterválasztó képernyő, itt dönthetjük el, hogy melyik kaszttal vágunk neki a kalandnak. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a BlizzConline-on egy újabb választható karaktert mutatnak be nekünk.

Ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy alaposan átgyúrják a játékbéli tárgyak rendszerét. A korábbi Angelic és Demonic Powerek eltűnnek, nem lesz lehetőségünk így különleges szinergiák feloldására. Ehelyett a fegyverek viselkedése válik teljesen egyedivé egy magic wand és egy staff például elpattinthatja teljesen ugyanazt a spellt, de a wand gyorsabban tüzel, cserébe kevesebbet sebez. Szorosan összefűzik a fegyverek statjait a karakterfejlesztéssel is, szintlépések után ugyanis döntenünk kell, hogy valamelyik statunkon húzunk kicsit, életerőnket, vagy épp fegyvereink sebzését növeljük meg.

Nagyon fontos változás továbbá az is, hogy ezután nem csak Legendary és Set felszerelésekre lesz érdemes vadászni, még max szinten is jók lehetnek a Rare és Magic itemek, ugyanis előbbieken erősebb, utóbbiakon pedig többféle stat lesz megtalálható. A Legendary tárgyak eztán már nem fix statokkal rendelkeznek, véletlenszerűen kapják meg azokat, közöttük pedig négy "normál" és egy Legendary attribútom lesz mindenképpen.

Végezetül a Unique tárgyak nagyjából úgy működnek, mint az előző részben a Legendaryk: statikus effektekkel rendelkeznek, és statjaik fixek, vagyis ezekből mindenki pontosan ugyanazokat a verziókat találhatja meg. Ezek a legerősebb tárgyak, melyek specifikusan a játék egyes kasztjaihoz kapcsolódnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)