Hirdetés

A Diablo IV fejlesztői szerint nem kell félnünk a monetizációtól

|

A Diablo Immortal láttán a rajongók nagyon aggódnak a széria jövője miatt, de a Blizzard igyekezett megnyugtatni a tömeget.

Hirdetés

Nem kertelünk, a Diablo: Immortal tulajdonképpen egy hatalmas P2W káosz. A számtalan monetizációs megoldás csomópontjában egy élvezhető játék rejlik, de ez a tény önmagában még kevés ahhoz, hogy elüljön a franchise rajongóinak lelkében dúló vihar. Ők jelenleg attól tartanak, hogy a Diablo IV is elveszik majd a mikrotranzakciók tengerében.

Miután egy ideje már nem számít alapvetésnek a klasszikus "Blizzard minőség", érthető módon tele van a játékosok hócipője az ígéretekkel, és nehezükre esik hitelt adni az olyan kijelentéseknek, mint Adam Fletcheré, aki megerősítette, hogy a Diablo IV monetizációja sokkal barátságosabb lesz, mint a mobiljátéké.

Hirdetés

A fejlesztő szerint Diablo IV teljes értékű konzolos és PC-s játékélményt kínál majd, és a monetizációt is e platformok játékostáborainak elvárásaihoz igazítják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy idővel érkeznek majd kiegészítők (nyilván pénzért), valamint lesznek megvásárolható kozmetikai szettek is. Ugyanakkor a karaktereink erejét vagy a játékmenet funkcióit befolyásoló mikrotranzakciók felbukkanásától nem kell tartanunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Többé-kevésbé a Diablo III-nál alkalmazott modellt fogják követni, néhány extra lépéssel megtoldva. Sokan egyébként még ezeket is helytelennek tartják, mondván, hogy a menő kozmetikai cuccokat sem kellene fizetős fal mögé zárni, ha már magáért a játékért fizetünk, de az iparági sztenderdekkel összhangban lévő megoldás jóval barátságosabbnak tűnik még így is annál, mint amit az Immortal játékosai megtapasztalhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)