Hirdetés

A digitálisan vásárolt játékokat sem adja olcsóbban a Nintendo

|

Mindegy, hogy digitálisan vagy lemezesen veszünk meg egy Nintendo játékot, ugyanannyit kell fizetnünk érte, és a kiadó szerint ez jól is van így, de hamarosan bedobnak egy kis extrát, ha a virtuális boltban vásárolunk.

Hirdetés

Bár itthon a különböző árfolyamok miatt változhat valamicskét a helyzet, a Nintendo alapvetően azt a stratégiát követi, hogy ugyanannyiért vehetünk meg egy játékot, ha elsétálunk érte a boltba, mintha a virtuális boltjukban hagynánk ott a pénzt. A legtöbb esetben így olcsóbban kijövünk, hisz nyilvánvalóan kevesebbet kapunk (a lemezt például nem tudjuk kitenni a polcra), de a japán óriás így akarja megőrizni a játékok értékét.

A napokban egyeztetett a befektetőkkel a Nintendo igazgatói tanácsa, ahol a vállalatot vezető Satoru Iwata elismerte, hogy érkeztek panaszok azzal kapcsolatban, hogy a digitális változatokért is teljes árat kérnek. "Úgy gondoljuk hogy a letölthető változatok ugyanannyit érnek, ezért az áruk is ugyanolyan. " - mondta az elnök.

Természetesen ők is érzik, hogy ha sok lesz az elégedetlen vásárló, az hosszútávon nem tesz majd jót, ezért ősztől egy új szolgáltatás bevezetését tervezik, amelyen keresztül valamilyen előnyben részesítenék azokat, akik digitálisan vásárolják meg a játékokat, erről azonban egyelőre nem árultak el részleteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)