Hirdetés

A Discord arculatot váltott, már nem csak a gamereknek szól

|

A szöveges és hangalapú kommunikációt garantáló Discord annak idején erős játékos fókusszal indult, de mára sok más közösség központi tartópillérévé vált.

Hirdetés

Amikor a Discord 2015-ben elindult, akkor kifejezetten a játékosközösségekre lőtt. A célját hamar elérte, mivel meglehetősen nagy számban költöztek a platformra a TeamSpeakről vagy más csevegőprogramról érkezett, korábban használt programjaikkal elégedetlen kuncsaftok. Mostanra több mint 100 millió aktív havi felhasználója van a szolgáltatásnak, és jelentős részben nem videojátékosok.

Hirdetés

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a Discord ma reggeltől már nem csak a gamereknek szól. A program egy új weboldalt, és új reklámszlogent kapott. Nevet ugyan nem váltanak, de a társalapítók, Jason Citron és Stanislav Vishnevskiy elmondása szerint a céljuk, hogy tágítsák a felhasználói bázist. Ezért készültek például új Discord szerversémák, melyek megkönnyítik az indulást.

Az új arculat mellett azért a szolgáltatáson is dolgoztak szépen: megnövelték a hangos és videós kapacitást 200 százalékkal, és több száz bugot összenyomtak a legutóbbi frissítéssel. Minderre valószínűleg szükség is volt, miután a COVID-19 járvány mindenkit otthonmaradása kényszerített, és az oktatástól a haveri összejövetelekig minden a Discordon keresztül kezdett pörögni.

Ti mit szóltok a Discordhoz? Szeretitek, nem szeretitek, esetleg valamelyik riválist választottátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)