Hirdetés

A District 9 rendezője egy NFT-ket használó battle royale-on dolgozik

|

Neill Blomkamp ráérzett arra, hogyan lehet aktuális trendekre egy bukásra ítélt játékot építeni.

Hirdetés

A legutóbbi Future Games Show egy nagy, bombasztikus CGI trailerrel ért véget, ami bemutatta a Gunzilla Games lövöldéjét, az Off The Gridet. A játék különlegessége, hogy a projekt egyik vezetője az a Neill Blomkamp, akinek a District 9 című sci-fi filmet is köszönhettük.

Neill tapasztalata tetten érhető a CGI trailerben, ami ugyan nem mesél sokat a játékélményről, de legalább bemutatja ezt az új világot. Azt mondjuk nem teszi hozzá, hogy az élményben nagy szerepet játszanak az NFT-k.

Hirdetés

Az Eurogamer Matt Walese elkezdett utánajárni a projektnek és kiderítette, hogy a Gunzilla Games egy NFT-kre épülő battle royale-t akar összehozni. A reklámszöveg majdnem meggyőző:

"Ha manapság egy F2P játékban megveszel valamit, az nem a tiéd. Nem birtoklod a tárgyat, és nem is birtokolhatod a tárgyat. Ez benne van minden EULA-ban. Ha kitiltanak például, akkor elveszik tőled a cuccaidat, még akkor is, ha a tiltásod véletlenül történt. Ráadásul ha egyszer abbahagyod az adott játék pörgetését, akkor minden pénz, amit beleöltél, füstbe megy.

A mi célunk, hogy megújítsuk a rendszert, és visszaadjuk a hatalmat a játékosok kezébe. Ehhez a blockchain technológiát fogjuk használni."

Azt mondjuk a Gunzilla nem teszi hozzá, hogy az NFT-k mennyire kártékonyak a környezetre, vagy hogy hiába "tarthatod meg" az NFT-ket, amiket megkapsz, semmire nem mész velük, ha nem tudsz belépni a játékba. Igen, eladhatod majd őket, és biztosan rengeteg pénzt fogsz kapni értük, amikor kiderül, hogy nincs más választásod, mert kiraktak az Off The Gridből.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Azt sem említi meg egyébként a sajtóanyag, hogy mindezt el lehet érni a blockchain nélkül is, de ezen a ponton már hozzászoktunk, hogy a játékipar NFT-rajongói szerint nem létezik a CS:GO piactere.

Az is kérdéses egyébként, hogy a piacnak mennyire van szüksége egy nagyon sokadik battle royale lövöldére, de akárhogy is, Neill 2023-as megjelenést ígér PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)