Hirdetés

A Dota 2-be is bekerült végre egy sokak által kért funkció

|

A Dota közössége a WarCraft III-as mod létezése óta vitatkozott arról, hogy kell-e ez vagy sem, és milyen hatásai lehetnek annak, ha bekerül a játékba.

Hirdetés

A League of Legends bétájának indulásakor a DotA All-Stars játékosai közül sokan fogadták örömmel (köztük én is), hogy 20 perc után a csapatoknak lehetőségük nyílt feladni a meccseiket. Egy olyan műfajról beszélünk, ahol 1-1 mérkőzés 40 percig, vagy akár egy óráig is elhúzódhat, ebből kifolyólag a LoL nagyot nyert ezzel a tulajdonképpen kényelminek is nevezhető funkcióval.

A DotA táborának egy része viszont makacsul tartotta magát ahhoz az álláspontjához, mely szerint a korai feladás lehetősége többet ártana, mint amennyit használna. Ettől függetlenül a profi mérkőzésekben már régóta létezett ez a funkció.

Hirdetés

A Valve végül úgy döntött, hogy ugyan limitált megoldással, de csak behozza a kapitulációt a mindennapi Dota 2 meccsekbe is. Egyelőre csak teljes, ötfős csapatok dobhatják el a meneteket, és ők is csak 30 perc letelte után. Ha valakinek elege lett, akkor beírhatja, hogy "gg" és elindul a folyamat. A résztvevőknek van 10 másodpercük, hogy meggondolják magukat, de ha hagyják lepörögni az időzítőt, akkor felrobban a bázis.

Az ötfős csapatok egyébként már nem csak teljes, szint ötfős partik ellen mehetnek harcba: a meccskereső bármilyen öt szereplős összeállítás ellen beküldhet egy teljes csapatot. Ez azt jelenti, hogy amíg mi négy haverunkkal vonulunk ki a pályára, addig lehet, hogy a csatatér túloldalán egy kétszemélyes és egy három fős osztag vár bennünket. Ez a felállás nyilván az ötfős parti felé billenti a mérleg nyelvét az erősebb csapatkohéziónak köszönhetően.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ennek a döntésnek amúgy az a megfontolás áll a hátterében, hogy ily módon a meccskereső könnyeben találhat ellenfeleket. De hogy a változtatás hatása mennyire lesz pozitív, az majd csak a következő hetekben derül ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)