Hirdetés

A F2P játékok a konzolokhoz hasonló profitot hozhatnak

|

Ezt nem mi mondjuk, hanem az EA, akik szerint a free-to-play üzleti modellben van jövő.

Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több kiadó vált át F2P szolgáltatásra, az EA pedig egyenesen állítja, hogy mindez ugyanolyan jövedelmező lehet, mint a modern konzol játékok.

"Erőteljesen nyitunk az olyan, viszonylag csekély befektetést igénylő megoldások felé, mint a free-to-play, ami rendkívül dinamikusan növekedő közösséget jelent, esetünkben 17 millió felhasználót." - fogalmaz Frank Gibeau, az EA feje. "A Need for Speed Worldben nem ugyanolyan komoly engine mozog, mint a nagyágyúnak számító EA címekben, de mégis értékes potenciállal rendelkezik, és mikrotranzakciókkal, valamint teljesen ingyenesen is játszható. Már mi sem csak a konzolokban gondolkodunk, hanem odafigyelünk az okostelefonokra, táblagépekre, free-to-play játékokra, és a közösségi felhasználásokra is. Mivel nem valószínű, hogy a dobozos játékok értékesítése ugyanolyan magasságokat érhet el, mint korábban, ezért egyértelműen az eddig kiaknázatlan lehetőségeket kell megcélozni."

A konzolok között nem egyértelmű a F2P játékok jövője, mert eddig a Sony az egyetlen, aki érdeklődést mutat a dolog iránt. Az Ubisoft a Ghost Recon Online kereteiben evez ki a F2P vizekre, míg az EA a Battlefield Play4Freen dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)