Hirdetés

A Far Cry 7 és egy multiplayer spin-off is készülőben van a Ubisoftnál

|

Érdekes részleteket tár fel egy friss jelentés a Far Cry-széria jövőjéről.

Hirdetés

A 2021 őszén megjelent Far Cry 6 ugyan nem állította a feje tetejére a szigorúan meghatározott recepthez igazodó szériát, de a maga keretein belül remek móka lett, így most bizakodva várjuk, hogy vajon mit hoz a következő felvonás. Ennek kapcsán osztott meg nemrég egy izgalmas jelentést az Insider Gaming, amely meg nem nevezett belsős forrásokra hivatkozva állítja, hogy a Ubisoft Montréal bevonásával nemcsak a Far Cry 7-et kalapálják, de egy többjátékos spin-off is készülőben van.

A lap értesülései szerint a két projekt kezdetben egyetlen címként futott, de idővel szétválasztották őket. A Far Cry 7 kódneve Project Blackbird, míg a multis mellékszálra Project Maverick címen hivatkoznak a fejlesztők. Az Insider Gamingnek az utóbbiról sikerült többet megtudnia: állítólag egy alaszkai környezetben játszódó extraction-shooterre számíthatunk loot boxokkal, permadeath-tel, backpack-rendszerrel, megbízásokkal és hasonlókkal, az extrém körülmények (pl. időjárás, vadállatok) között való túlélés pedig nagyobb hangsúlyt kap majd benne, mint a harc a többi játékos ellen.

Hirdetés

A lap forrásai azt mondták, hogy azért sem tudnak részletesebb bepillantással szolgálni, mert az elmúlt évek során többször is módosultak a játékkal kapcsolatos tervek. A cikk ugyanakkor emlékeztet, hogy a túlélésre fókuszáló, Alaszkába helyezett cselekmény hihetőnek tűnik, mivel a Ubisoft egy 2015-ös közönségszavazáson már felvetette azt, mint a franchise egyik lehetséges jövőbeli helyszínét. Az Insider Gaming képernyőfotókat is látott a multis játékból, amelyek lootolható ládákat és kivonási zónákat ábrázoltak.

A széria fő vonalát bővítő Far Cry 7 kapcsán sajnos csak annyit derített ki a lap, hogy készülőben van, illetve a cikk szerzője úgy spekulál, hogy ha korábban egyetlen projektként dolgoztak rajtuk, akkor a Maverickhez hasonlóan ennek a története is az alaszkai, jeges világban bonyolódhat. Ami az új Far Cry-ok megjelenési dátumát illeti, a Ubisoft állítólag 2025 őszét tűzte ki célul, ám ez csak előzetes menetrend, így még módosulhat a rajt ideje.

Az Insider Gaming felkereste a kiadót is, ám a vállalat nem meglepő módon csupán annyit közölt, hogy nem kommentálnak pletykákat és spekulációkat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)