Hirdetés

A fehérorosz KGB terroristának minősítette a World of Tanks stúdiójának egyik vezetőjét

|

Valószínűleg bosszúból azért, mert a Wargaming elhagyta az országot, miután Fehéroroszország támogatta Oroszország ukrajnai invázióját.

Hirdetés

A Gaijin Entertainment által gondozott War Thundernél szinte már megszokott, hogy olyan bakik történnek, mint hogy a kínai hadsereg titkait szivárogtatják ki a játékosok vagy éppen katonai dokumentumokat tesznek közzé, azonban a Wargaminghez tartozó World of Tanks többnyire megúszta az efféle botrányokat - legalábbis egy ideig. 

Amikor az orosz-ukrán háború kitört, a Wargaming elbocsátotta Szergej Burkatovszkij kreatív vezetőt, aki az invázió mellett szólalt fel, majd nem sokkal később a Fehéroroszországban alapított vállalat bejelentette, hogy kivonul innen és Oroszországból is. 

Hirdetés

Ezek az események vezethettek odáig, hogy a fehérorosz KGB, vagyis az ország Állambiztonsági Bizottsága felvette a "terrorista tevékenységben részt vevő szervezetek és személyek" listájára a Wargaming egyik vezetőjét, Nikolai Katselapovot. Katselapovot hivatalosan terrorista tevékenységek finanszírozásával vádolták meg, nem hivatalosan viszont a független fehérorosz lap, a Nasha Niva szerint csupán bosszúról van szó a vállalat kivonulása miatt, ugyanis ez volt az ország legnagyobb játékfejlesztő stúdiója (pár éve még több mint egymilliárd dollárra értékelték). 

A Katselapov december 30-án bekövetkezett nyilvántartásba vételére nemrég rávilágító lap úgy tudja, hogy  lista 993. helyén tanyázó vezetőt még nem sikerült letartóztatniuk a hatóságoknak, ami nem meglepő, hiszen a Wargaming távozásával valószínűleg ő sem maradt az országban. A cégtől egyelőre nem sikerült válaszokat kapni a vezető helyzetéről, de a Nasha Niva jelentése alapján feltehetően azért Katselapovot vette célba az Állambiztonsági Bizottság, mert korábban pénzt adományozhatott ellenzéki politikai szereplőknek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)