Hirdetés

A fejlesztők tagadják, hogy politikai üzenete lenne a Battlefield 2042-nek, holott menekültekről szól

|

A Battlefield 2042 egy olyan jövőben játszódik, ahol megvalósult a totális klímakatasztrófa, sőt a klímamenekültek kulcsfontosságú szereplők. Az alkotók magyarázkodnak.

Hirdetés

A Battlefield 2042 által vázolt jövőkép cseppet sem vidám, ezt támasztja alá a játék hivatalos idővonala is. Ebből kiderül, hogy 2042-re az Európai Unió teljesen összeomlott, valósággá vált a klímakatasztrófa, és csak két szuperhatalom vészelte át mindezt: az Egyesült Államok, illetve Oroszország. A játékosok a "No-Pats", azaz Non-Patriated frakcióhoz tartoznak majd, ahhoz a csoporthoz, ami saját nemzet nélkül maradt menekültekből áll, és kényszerűségből vagy az amerikai, vagy az orosz fél oldalán indul harcba.

A valóságban is fenyegető, sőt tulajdonképpen már jelenlévő problémákat dolgoz fel tehát a játék. Immár több mint 20 millió olyan menekültet tartanak számon a világon, akiknek a környezeti tényezők miatt kellett elhagyni hazáját. Ez a szám magasabb, mint a háborús vagy politikai okokból menekülté váló emberek száma. A Battlefield 2042 alkotói szerint viszont játékuk semmilyen formában nem reflektál a valódi eseményekre. 

Hirdetés

Nem is olyan régen a Ubisoft futott bele hasonlóan kérdéses nyilatkozatokba: a narratíváért felelős vezető előbb azt állította, hogy a Far Cry 6 semmiféle politikai vonatkozással nem bír, később pedig úgy korrigálta magát, hogy igen, a játékban szerepet kap a politika, viszont mindez nem konkrétan csak Kubára vonatkozva értendő, és amúgy sem szeretnének egyoldalú véleményt megfogalmazni. 

Most a Battlefield 2042 fejlesztői között design director pozíciót betöltő Daniel Berlin az amerikai IGN-nek azt mondta, a játék semmiféle módon nem reagál valós társadalmi, politikai kérdésekre, az alkotók által kitalált fiktív jövőkép csak és kizárólag azért olyan, amilyen, hogy megágyazzon az új Battlefield játékmenetének. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ez a kommentár kétféle reakciót váltott ki a rajongókból. A játékosok egyik fele kifejezetten örült annak, hogy míg a Battlefield V-ben az EA masszívan beleállt a politikába azzal, hogy felülreprezentálta a női katonákat, most nem mennek el ebbe az irányba, és távol akarják tartani magukat a politikai kérdésekről.

A fanok másik része viszont kifejezetten fel van háborodva azért, mert a Battlefield 2042 valódi életünkben kiemelten fontos, jövőnket drasztikusan meghatározó problémákat használ az alaphelyzet megteremtéséhez, aztán az alkotók feltartott kézzel elsétálnak az egész problémakörtől. 

Mi persze leginkább a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak, amit az alábbi szavazásban meg is tudtok velünk osztani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)