Hirdetés

Több ezer Final Fantasy XIV-játékost tiltottak ki, mert valódi pénzzel kereskedtek

|

Az MMORPG-k többségében tiltott valódi pénzért játékbeli szolgáltatásokat és javakat venni, mégis sokan próbálkoznak vele.

Hirdetés

A Final Fantasy 14 a jelenlegi MMORPG-piac második legerősebb címe, a Square Enix pedig igyekszik is megvédeni a milliók által szeretett virtuális játékterét. Rendszeresen tiltanak csalókat, és most sincs szó másról: ezúttal 5000 játékos fiókját blokkolták valódi pénz használatáért.

A szabályok szerint csak gillel (a játék saját valutája) szabad szolgáltatásokat vagy tárgyakat vásárolni, de sokan a pénztárcájukkal próbálják megkerülni a szabályozást.

Hirdetés

A Square Enix éppen ezért tartott egy nagyobb takarítást február 23. és március 3. között, mely során megszabadultak a fenti 5000-től. További 814 játékost is kitiltottak, őket azért, mert publikus csatornákon hirdették és segítették a valódi pénzzel történő játékbeli üzletelést.

Sajnos az ilyen tiltóhullámok nem olyan ritkák, mint szeretnénk. A legnagyobb hasonló takarítás 2019-ben történt, amikor 9500 fiókra csapott le a Square. Reméljük, hogy egyre kevesebben próbálkoznak majd ilyesmivel, mivel a valódi pénz használata nem csak "csúnya dolog", de aktívan rombolja a játék gazdaságát is, ami megnehezíti például az egyébként is drága házak megvásárlását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)