Hirdetés

A Final Fantasy XIV rendezője szeretné, ha a játékosok nem lennének taplók

|

Egy kicsit elszabadultak az indulatok az Endwalker csúsztatása miatt.

Hirdetés

Az FFXIV Mog Station Radio című műsorában a játék rendezője, Naoki Yoshida szólt a reneszánszát élő, rendkívül népszerű MMORPG közösségéhez. A játék subreddittjének tagjai lefordították a videó egy fontos részét, amiben Yoshida a rajongók egy meglehetősen toxikus csoportjának címezte szavait.

Online játékoknál a közösségi interakció elengedhetetlen része a fejlesztési folyamatnak, de egyes emberek hajlamosak vállalhatatlan hangnemben kommunikálni az adott stúdió munkatársaival, Yoshida pedig ennek szeretne véget vetni.

Hirdetés

A rendező kihangsúlyozta, hogy abszolút nyitottak a konstruktív kritikára, de a beszélgetések olykor verbális támadásokba csapnak át.

"Nagyon is hálás vagyok, amikor a játékosaink azt mondják, hogy ezt így kellene csinálni, vagy úgy kellene csinálni, de ideje lenne abbahagyni a fenyegetőzést és a sárdobálást."

A Final Fantasy XIV: Endwalker sajnos késve érkezett. Yoshida csapatának két héttel el kellett halasztania a megjelenést, és bár iparági léptékkel mérve a csúszás parányi volt, az érzelmek akkor is elszabadultak.

"Azt látom, hogy vannak emberek, akik azóta folyamatosan támadnak másokat, és nagyon erős szavakat használnak. Az ilyesmi komolyan visszafoghatja a játékosok lelkesedését."

Yoshida elmondása szerint az online viták odáig mentek már, hogy egyes újoncok szimplán kiszálltak a játékból. Ez a fejlesztőket is rosszul érinti, akik közül volt, aki felmondott az ún. "rajongók" támadásai miatt.

"Ugyan ez nem teszi elfogadhatóbbá, de én el tudom viselni. Vannak azonban dolgozók, akiket tényleg bántanak ezek a szavak, miközben ők próbálnának minden beleadni, és olyan dolgokat felépíteni, amiket aztán mindenki élvezhetne. Az ilyen támadások miatt azonban feladják ezt."

A rendező úgy gondolja, hogy ennek csak akkor lesz vége, ha a rajongók több empátiával fordulnak a csapat felé.

"Kérlek titeket, hogy úgy beszéljetek a fejlesztőkhöz, mintha ott állnának előttetek."

Ezt a szabályt mondjuk érdemes lenne betartani mindenféle online diskurzus során. Pláne, amikor valami olyan remekbe szabott tartalmi csomagról van szó, mint az Endwalker.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)