Hirdetés

A Final Fantasy XVI fejlesztése közel fél évet csúszott a producer szerint

|

A Square Enix korábban azt ígérte, hogy még idén kapunk egy nagyobbacska Final Fantasy XVI bemutatót, de ez elmaradt. Az okokról Naoki Yoshida beszélt.

Hirdetés

A COVID-19 járvány életünk szinte minden területét megbénította, ezt pedig a Square Enix csapatai is megérezték. A Final Fantasy XIV: Endwalker is heteket csúszott a vírus okozta nehézségek miatt, most pedig úgy tűnik, hogy a Final Fantasy XVI is hasonló sorsa jut.

A játék producere, Naoki Yoshida egy Twitter posztban igyekezett tisztázni a helyzetet. Elmesélte az okokat, és elárulta, hogy mire számíthatunk 2022-ben.

Hirdetés

Mivel a Final Fantasy XVI lesz a széria következő nagy felvonása, így Square nagyon szeretné elkerülni a kapkodást, ennek viszont a jelenlegi helyzetben ára van.

"Legutóbb még azt ígértem, hogy 2021 végén több információt oszthatunk majd meg veletek a Final Fantasy XVI kapcsán. Sajnos szomorúan kell jelentenem, hogy a COVID-19 okozta komplikációk miatt majd fél évet csúsztak a játék munkálatai.

Tekintettel a projekt fontosságára a világ minden területéről gyűltek össze tehetséges alkotók a fejlesztéshez. Ugyanakkor a járvány miatti nehézségek kikerülése érdekében kénytelenek voltunk szétszedni a csapatunkat, és hagyni, hogy mindenki otthonából dolgozhasson.

Ez megnehezítette a kommunikációt a japán irodával, ami miatt egyes játékelemek késve kerültek leszállításra, vagy (extrém esetben) egyenesen a kukában végezték."

Ugyan a fentiek egy meglehetősen kellemetlen szituáció képét festik, érdemes hozzátenni, hogy Yoshida jóval optimistább a jövő évet illetően. Elmondása szerint az év nagy részében a fenti problémákkal foglalkoztak, aminek köszönhetően a jövő évben már sokkal hatásosabban tudnak majd dolgozni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

És hogy mikor láthatunk majd többet a játékból? Yoshida örömmel jelentette, hogy a következő nagy bemutatót 2022 tavaszára tervezik.

"Szeretnék bocsánatot kérni minden rajongónktól, akik alig várták már, hogy többet tudhassanak a Final Fantasy XVI-ról, és köszönöm a türelmet, amíg mi együttes erővel dolgozunk a fejlesztésen."

A Final Fantasy XVI PlayStation 5-re érkezik, megjelenési dátumot még nem kapott, talán tavasszal majd többet tudhatunk meg erről is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)