Hirdetés

A Final Fantasy XVI producere megjósolta, miért tűnnek majd el a konzolok

|

Yoshi-P hosszabb távon már nem számol a gaming-dobozokkal.

Hirdetés

Az összeesküvés-elméletek hívei a legkülönfélébb betegségek mögött képesek felfedezni az új 5G-s hálózatot az influenzától a koronavírusig. Naoki Yoshida, az egyelőre ismeretlen időpontban érkező PS5-exkluzív Final Fantasy XVI producere most szintén a nagysebességű technológia következményeiről értekezett, ő viszont a konzolok közelgő halálát írja az 5G számlájára.

A Financial Timesnak adott interjújában a producer úgy fogalmazott, hogy a hálózat kiépülése hosszabb távon a hagyományos konzolok pusztulását harangozza be. Yoshida ezt az 5G által garantált nagyobb streaming sebességgel indokolta, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők bármilyen eszközre kiváló minőségben továbbítsák a képeket.

Hirdetés

A Yoshi-P-ként is ismert producer szerint így pedig már nem leszünk monitorokhoz és gamer hardverekhez láncolva.

"Az ipar egyértelműen ebbe az irányba tart."

- véli a karrierje során a Dragon Quest- és a Final Fintasy-szérián is dolgozó Yoshida. A producer "időigényes szórakozásként" jellemezte az otthoni konzolokat, mivel le kell miattuk ülni a TV elé, s várni a hardver bekapcsolódására. Szerinte az átállást még a COVID-19 sem lassította, az otthonaikba kényszerült embereknek egyszerűen csak több lehetőségük adódott a gomb megnyomására.

S hogy Yoshi-P-nek igaza lesz-e, azt csak az idő dönti el. A cloud gaming mindenesetre már benyomult a piacra, a fényes jövő viszont egyelőre távolinak tűnik, legalábbis a Stadia döcögését, a szárnyaló PC-eladásokat és a sebesen fogyó konzolokat elnézve.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)