Hirdetés

A földbe tapossák a játékosok a legvéresebb sportjátékot, nem győznek bocsánatot kérni a fejlesztők

|

Rosszul áll a Blood Bowl 3 szénája, a kritikusok sem rajonganak érte, de a játékosok ítélete még lesújtóbb.

Hirdetés

Mindig fájdalmas látni, amikor egy játék a fejlesztők verejtékes munkája ellenére lényegében abban a pillanatban beleáll a földbe, ahogy rajtot vesz. Ennek számos oka lehet a rosszul felmért piactól kezdve a marketing hiányáig, ám ezúttal a klasszikus hibát látjuk megismétlődni, amiből látszólag senki nem tanul soha: a Blood Bowl 3 a megjelenése pillanatában még távolról sem volt kiadható állapotban. Történt ez ráadásul annak ellenére, hogy az azonos című táblás játék alapján készült digitális vérfocit (dióhéjban az amerikai foci fantasy változata körökre osztott rendszerrel) többször elhalasztották, és viszonylag hosszú időt töltött korai hozzáférésben.

A rajongók érthetően nem díjazták a fejlesztést végző Cyanide és a mögötte álló kiadó, a Nacon húzását, hogy nem hagyták beérni a projektet. Csalódottságukról árulkodik egyrészt a steames változat értékelése (mindössze 27 százalék vélekedik pozitívan a játékról, 73 százalék viszont elégedetlen), másrészt pedig a Metacriticen olvasható felhasználói pontszám, ami a hír írásának pillanatában nem túl acélos: csupán 2,3 a lehetséges 10 pontból. Emellett a kritikusok értékelésének súlyozott átlaga (57) már-már szívderítőnek modható, de csakis alulnézetből.

Hirdetés

Természetesen nem tehették meg a fejlesztők, hogy homokba dugják a fejüket, míg elvonul a vihar, ezért 24 órával az éles rajt után a közösség tudtára adták, hogy hálásak, amiért ennyi támogatást kaptak, és elnézést kértek a szerverhibákért is. Állításuk szerint a legutóbbi patch óta sokat javult a helyzet. A felmerült problémák közül elsőként a technikai jellegűekre kívánnak fókuszálni, valamint tisztázták, hogy a sokak által kritizált monetizáció kizárólag kozmetikai holmikat érint, az új frakciót például teljesen ingyen fel lehet majd oldani.

Kitértek még arra a bakira is, ami a Brutal Edition kapcsán történt (egy hiba folytán minden játékos ezt a drágábbik verziót kapta meg a Steamen), és úgy döntöttek nem vesznek vissza mindent, csak a kozmetikai bónuszokat, az 1000 warpstone-t az is megtarthatja, aki az alapváltozatért fizetett csak. A Brutal Edition tényleges vásárlóit, valamint az korai fázisban becsatlakozott játékosokat további 1000, illetve 250 warpstone-nal kárpótolják.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)