Hirdetés

A Fox News hatására írhatták át a Mass Effect 2 egyik románcát

|

Ha hihetünk a játék egyik írójának, akkor bizony nem ok nélkül eszközöltek változtatásokat Jack karakterén.

Hirdetés

Habár egyértelműen Shepard a Mass Effect-trilógia főszereplője, azért akadt még a cselekményben jó pár olyan karakter, akik több részben is fontos szerepet játszottak, és számos kalandra elkísérték a jól ismert parancsnokot. A játékosok döntései alapján pedig a főhős akár egészen közeli kapcsolatba is kerülhetett egyes társaival, ennek kapcsán pedig akadt is egy kis dilemmájuk a fejlesztőknek a Mass Effect 2 készítése során.

Brian Kindegran is dolgozott a széria második epizódján, méghozzá Shepard egyik társának, Jacknek a vezető írója volt, és nem olyan rég egészen érdekes dolgokat mesélt. Elmondása szerint ugyanis a karakter eredetileg pánszexuális lett volna, ám a fejlesztés kései szakaszában ezen változtattak, így végül heteroszexuális lett, és csak a férfi Sheparddel romantikázhatott a kész játékban. Ez utóbbi apróság egyébként valószínűleg több játékost is zavart, mivel Jack szövegei alapján arra lehet következtetni, hogy nemcsak a férfiak iránt érdeklődik.

Hirdetés

Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy a fent taglalt változtatás mögött részben a Fox News korábbi kritikája áll, ugyanis Kindegran szerint a tévécsatorna keményen és nagyon igazságtalanul bírálta a Mass Effectet az Egyesült Államokban a szexjelenetei miatt. Az író szerint a második részen dolgozó csapat egészen progresszív és nyitottan gondolkodó volt, és azért született ez a döntés, hogy megpróbálják csökkenteni a közösség felé irányuló kritikákat az olyan médiumok részéről, mint a Fox News.

Kindegran szavai alapján tehát szó sincs arról, hogy a Mass Effect 2 csapatának valamiféle melegellenes fejese látni sem akart ilyesmit a játékban, hanem egész egyszerűen az első rész körüli porvihar miatt kellett a tradicionálisabb kapcsolatokra koncentrálniuk.

Szerintetek ez volt a megfelelő döntés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)