Hirdetés

A Ghost of Tsushima fekete-fehér módja megkapta Kurosawa örököseinek áldását

|

Elképesztő élménynek ígérkezik, hogy a kultikus rendező filmjeinek stílusában lehetünk szamurájok.

Hirdetés

Július 17-én jelenik meg a következő nagy PlayStation 4-exkluzív, a Ghost of Tsushima (a tesztünkre pedig még addig sem kell várni), de még mindig derülnek ki új érdekességek a Sucker Punch különleges játékáról. A szamurájfilmek rajongóinak különösen tetszeni fog a most érkezett, apró infó. 

Hirdetés

A Ghost of Tsushima egyik legizgalmasabb funkciója egyértelműen a kezdetben Samurai Cinema névre keresztelt fekete-fehér mód, amelyet aztán később átkereszteltek Kurosawa módra. Erről Jason Connell, a játék kreatív rendezője az Entertainment Weekly-nek beszélt, és elmagyarázta, hogy a fejlesztés korai szakaszában Kurosawa munkássága volt az egyik ihletforrásuk, a rendező munkái (például az 1962-es Sanjuro vagy az 1954-es A hét szamuráj) referenciaként szolgáltak a hangulat megteremtéséhez.

Ahogy egyre közelebb kerültek ennek megvalósításához, feltették maguknak a kérdést, hogy minek nevezzék a játék speciális fekete-fehér módját. Számos szó felmerült, majd végül arra gondoltak, hogy milyen fantasztikus lenne, ha Kurosawa-módnak neveznék el. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot azokkal, akik a legendás rendező örökségét gondozzák: küldtek nekik egy rövid bemutatóvideót, hogy megkapják az áldásukat.

Connell azt is hozzátette, hogy az egyedi játékmód nem csupán egy fekete-fehér filtert jelent, ugyanis emellett filmszemcsékkel, a színmélység és a hangeffektek megváltoztatásával, továbbá a szélerősség megnövelésével kísérlik megidézni Kurosawa munkáit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)